Top
  >  Mode & Beauty   >  10 mode items die je in je kast moet hebben


De mode verandert zo snel, waardoor het soms niet altijd duidelijk is wat we nu precies weer moeten aantrekken. Toch zijn er 10 mode items die elke vrouw in haar kast moet hebben ongeacht wat de modetrends voorschrijven.

Volgens mij is er geen branche zo gevoelig voor trends als de mode-industrie. Trends volgen elkaar in rap tempo op en je hebt goed en wel al je kleren voor de winter nog niet aangehad en de zomercollectie hangt alweer in de winkels. Mijn tip is daarom ook volg de modetrends niet op de voet, maar pik er hier en daar uit wat je mooi vindt en combineer dat met je eigen stijl. Maar ondanks dat zijn er toch 10 mode items waarvan ik vind dat elke vrouw ze in haar kast moet hebben.

Witte bloes
Met een witte bloes kun je heel veel kanten op. Als je het draagt met spijker wordt het sportief, maar wanneer je het met zwart combineert wordt het juist netjes. Bovendien als je een mooie stijlvolle witte bloes draagt, hoef je qua bovenkleding eigenlijk niets meer toe te voegen. Want de bloes zelf doet namelijk al genoeg.

Jurk
Elke vrouw hoort minimaal 1 jurk in haar kast te hebben hangen, zelfs als je er niet zo van houdt. Met een simpele zwarte jurk kun je bijvoorbeeld heel vaal kanten op. Je kunt het aan naar je werk, maar ook naar een afspraakje. Draag het zwarte jurkje op je werk bijvoorbeeld met een jasje en steek je haar op. Als je ’s avonds uitgaat trek je het jasje uit en doe je je haar los.

Spijkerbroek
Een mooie en goedzittende spijkerbroek is absoluut een must. Een jeans is namelijk een kledingstuk wat je vaak kunt dragen en aangenaam zit. Het vinden van een goedzittende jeans kan overigens een moeilijke opgave zijn, onthoud daarom: Een strakke spijkerbroek staat mooi als je slank bent en een jeans met wijde pijpen staat bijna bij elk figuur goed.

Blazer
Een blazer is een blijvende klassieker in de garderobe van elke vrouw. Afhankelijk van de styling kun je een jasje zowel sportief als zakelijk dragen. Een jasje wat zowel bij slanke als vollere dames staat is de boyfriend blazer.

Zwarte rok of broek
Een zwarte broek of rok of nog beter alle 2, zijn items die onmisbaar zijn. Natuurlijk is een zwarte broek of rok een beetje saai, maar je kunt ze werkelijk met alles combineren en dat maakt ze zo perfect.

Passend ondergoed
Een outfit valt of staat met passend ondergoed. Niet is zo verschrikkelijk als een onderbroek die knelt of een bh die te groot is. Wanneer dit het geval is kun je er nog zo leuk uitzien, maar alle aandacht gaat uit naar het niet goed zittende ondergoed. Koop daarom ondergoed in de juiste maat en stem het qua kleur en materiaal af op je outfit.

Pumps
Een paar goede hakken zijn een must voor elke vrouw. Ze geven je niet alleen lengte, maar doen vaak ook iets voor je zelfvertrouwen. Met een paar mooie pumps aan onze voeten voelen wij ons immers veel verleidelijker. Heb je moeite met het lopen op hakken? Begin dan met een klein hakje van 4cm en probeer er regelmatig op te lopen. Je zult vanzelf zien dat je het steeds langer volhoudt en steeds hoger wilt.

Ballerina’s
Hoewel pumps op en tot vrouwelijk zijn, komen ze zo nu en dan absoluut niet van pas. Zorg er daarom ook altijd voor dat je een paar leuke ballerina’s in je kast hebt staan.

Sjaal
Een sjaal is een belangrijk accessoire. Met een kleurrijk zijde sjaaltje geef je een saai outfit net even iets extra’s.

Handtas
Je kunt absoluut nooit, maar dan ook echt nooit, genoeg handtassen hebben. Een mooie handtas maakt van elke simpele outfit een plaatje. Als tassenliefhebster ben ik ervan overtuigd dat je minimaal één tijdloze klassieke tas in je bezit moet hebben. Maar daarnaast is het natuurlijk ook mooi meegenomen als je nog een aantal trendy tasjes hebt.