Top
  >  Lifestyle   >  10 slechte gewoontes die je moet opgeven

slechte gewoontes
Hoewel het nog geen 1 januari is en het daarom misschien nog een beetje aan de vroege kant is om je bezig te houden met goede voornemens, zijn er toch echt een aantal slechte gewoontes waarmee je beter vandaag nog kunt stoppen.

Elke vrouw heeft ze wel, slechte gewoontes. Misschien ontken je het, maar diep van binnen weet je ook zelf dat ze niet goed zijn. Sommige slechte gewoontes zijn funest voor je gezondheid en andere maken het je moeilijk om je dagelijkse dingen te blijven doen. Het is niet makkelijk om slechte gewoontes op te geven, maar het is wel beter voor jezelf. Daarom zette Vrouwblog 10 slechte gewoontes op een rijtje die je absoluut moet opgeven.

Alcohol
Overmatig alcohol gebruik kan lijden tot ernstige leverproblemen. Daarnaast is het slecht voor je reactievermogen en maakt het je ook vatbaarder voor misstappen. Af en toe een drankje is geen probleem, maar stop met excessief drinken.

Roken
Het roken van sigaretten veroorzaakt kanker, hartkwalen en vele andere ziektes. Daarnaast kost deze gewoonte je een vermogen, krijg je erg gele tanden van, gaan je haar en kleren stinken en is het slecht voor je huid. Kortom het is een walgelijke gewoonte!

Constant klagen
Stop met dat voortdurende geklaag! Niemand wil in de buurt zijn van iemand die gedeprimeerd is. Het is trouwens ook niet goed voor jezelf. Iemand die constant klaagt is namelijk veel gevoeliger voor ziektes.

Zoutzak
Kom van de bank af en stop met het zijn van een zoutzak. Bankzitten is slecht voor je gezondheid en humeur. Ga naar buiten of nog beter, ga sporten!

Chronisch te laat
Als je altijd te laat bent kan dit lijden tot irritaties, zeker op je werk. Ook al is het maar 5 minuten en zegt niemand er iets van op een gegeven moment is het niet leuk meer en gaan vrienden, familie en je baas zich hieraan ergeren.

Obsessief eten
Stop met obsessief eten. Zowel jezelf uithongeren als overladen met voedsel is niet gezond voor je lichaam. Maatje 36 is niet voor elke vrouw weggelegd. Accepteer jezelf zoals je bent. Want als je je eenmaal goed voelt, komt het meestal zowel met je eetpatroon als je gewicht in orde.

Drugs
Het gebruik van drugs is een ware uitputtingslag voor je lichaam, ook al voel je je na het nemen van drugs beter. Het goedje kan lijden tot ernstige ziektes zoals hartproblemen, maar ook gewichtsverlies, constant hoofdpijn en oververmoeidheid veroorzaken. Drugs werken zo verslavend dat veel gebruikers zelfmoord plegen of uiteindelijk doodgaan aan een overdosis.

Roddelen
Met roddelen kun je mensen pijn doen en het kan zelfs het einde van een vriendschap betekenen. Stop er daarom mee. Ga er ook niet op in als iemand anders tegen je begint te roddelen. Je kunt er van uitgaan als iemand tegen jou begint te roddelen deze persoon met het grootste gemak ook roddels over jou verspreid. Luister daarom niet naar deze persoon en loop weg.

Onveilige seks
Onveilige seks is misschien heel verleidelijk als je geen condoom op zak hebt, maar doe het niet. De gevolgen zoals een ongeplande zwangerschap of een ziekte wegen niet op tegen die paar minuten plezier.

Stress
Te veel stress kan slapeloosheid, hoge bloeddruk, hartkwalen, acne en hevige hoofdpijn als gevolg hebben. Probeer te leren om je alleen nog maar zorgen te maken over dingen die jij kunt veranderen en stop met stressen over problemen waarop je geen invloed hebt. Als je stress voelt op komen, zoek dan ontspanning in bijvoorbeeld sporten of meditatie.