Top
  >  Algemeen   >  16 klasgenoten omgekomen bij vliegramp in Frankrijk

klasgenoten omgekomen bij vliegramp in Frankrijk
Gisteren is in de Franse Alpen een vliegtuig van Germanwings neergestort. Aan boord van het toestel zaten ook 16 Duitse kinderen uit één schoolklas en hun 2 begeleiders.

Tijdens de vliegramp met de Airbus van Germanwings, de budgetmaatschappij van Lufthansa, zijn 16 leerlingen en 2 leerkrachten van het Joseph-König-Gymnasium in Haltern am See omgekomen. De kinderen vlogen terug naar Duitsland na een uitwisselingsprogramma voor de Spaanse taal in Barcelona. De klasgenoten waren allemaal rond de 15 jaar oud.

Vandaag worden in het gymnasium de scholieren en de docenten herdacht. De school is de hele dag open voor rouwende leerlingen, leerkrachten en andere mensen. Op de trap van het schoolgebouw staan talloze brandende kaarsen en op een bord met de tekst: “Gisteren waren we nog met velen. Vandaag zijn we alleen.”

150 slachtoffers

Bij de vliegtuigcrash zijn alle 150 inzittenden verongelukt. In de airbus zaten 144 passagiers en 6 bemanningsleden, meldt Lufthansa. De hele passagierslijst is nog niet vrijgegeven, maar onder de schafoffers bevinden zich 67 Duitsers en een jonge Nederlandse vrouw.