Top
  >  Geen categorie   >  3 manieren om deze zomer het huis koel te houden

Heb je al snel tabak van de warmte en raak je zomermoe? Zonde! Het is helemaal niet nodig als er maar wordt gekozen voor de juiste zonwering, screens of rolluiken. Ze doen alle drie uitstekend hun zonwerende werk, zodat jij optimaal van de zomer kunt blijven genieten.

De zomer is voor veel mensen het meest geliefde seizoen. De temperatuur stijgt, het buitenleven dient zich aan, het is vakantie, de natuur is op z’n mooist en er heerst zo’n heerlijke laissez-faire houding. Beetje lanterfanten en ontspannen is het motto. Toch wordt er ook heel wat geklaagd, vooral als de temperatuur zo hoog wordt dat dat buitenleven zich steeds vaker binnen gaat afspelen omdat het daar koeler is. Tenminste, in het begin is dat nog te handhaven maar als na dagen van warmte ook daar de temperatuur hoger wordt, verlangen we langzaamaan weer naar de herfst. We raken zomermoe.

Eigenlijk is dat laatste helemaal niet nodig. Er is een aantal maatregelen nodig om de warmte uit huis te houden, zodat er optimaal kan worden genoten van zomerse dagen en zwoele avonden. We noemen ze alle drie.

Zo voorkom je zomermoeheid en geniet je echt van de zomer

Rolluiken

Rolluiken voor de zomer geven het huis de juiste aangename temperatuur en houden de hitte buiten de deur. Rolluiken bieden bovendien een grote mate van privacy omdat ze het huis meteen verduisteren. Dat geldt ook voor de slaapkamer, en dat heeft veel voordelen vooral als jonge kinderen overdag nog moeten slapen. Met rolluiken kan dat in de zomer in een koele en donkere kamer. Wel zo aangenaam.

Rolluiken bieden overigens meer voordelen. Het geeft in de nacht een veilig gevoel als de rolluiken gesloten zijn of als je van huis bent. Het houdt inbrekers absoluut op afstand. Rolluiken houden ook de herrie buiten de deur. Wie aan een drukke weg woont, heeft op deze manier veel profijt en vooral rust als er rolluiken voor de ramen zitten. Ook dat slaapt een stuk prettiger. Daarnaast bieden rolluiken in de winter veel isolatie. Dan houden ze de kou op afstand. Kortom; rolluiken zijn multifunctioneel en voor ieder raam toe te passen. Professionals meten de exacte maten op en verzorgen de installatie.

Screens

De warmte van zon wordt ook buiten de deur gehouden met screens. Fraaie strakke zonwering dicht tegen het raam aan die ervoor zorgt dat je zelf wel naar buiten kunt kijken, maar niemand van buiten naar binnen. Dat geeft privacy en vrijheid en tegelijkertijd blijft de temperatuur in huis aangenaam koel.

Screens nemen minder ruimte in dan rolluiken en zijn voor sommige woningen beter geschikt. Het is ook een kwestie van smaak. Screens geven moderne woningen een nog strakker uiterlijk. Daarmee is niet gezegd dat screens niet zouden passen bij traditionele of klassieke huizen. Ook daar kunnen ze prima worden aangebracht in een transparantie naar wens. Elektrisch bedienbaar zorgt dit voor enorm veel gebruikersgemak.

Zonwering

De zon weren kan natuurlijk op nog veel meer manieren zoals met markiezen, die een woning een klassiek en stijlvol uiterlijk kunnen geven. Denk ook eens aan uitvalsschermen of verandazonwering. Het biedt direct veel schaduw op het terras, waardoor het daar in de zomer heel goed toeven is. Zelfs al de temperatuur flink oploopt. Ook in de serre en op de veranda wordt het aangenaam toeven. Want laten we nou eerlijk zijn, we zijn in de zomer toch het liefste veel buiten en met de juiste zonwering is dat flink genieten.