Top
  >  Lifestyle   >  3 tips om je telefoon goed te beschermen

Wanneer je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Het is dan ook erg belangrijk dat je telefoon goed beschermt is tegen krassen en andere beschadigingen. Daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips om je telefoon goed te beschermen, zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

  1. Plaats een screenprotector over het scherm

Ten eerste is het belangrijk dat je een screenprotector over het scherm van je telefoon plaatst. Je telefoon neem je waarschijnlijk overal mee naartoe en stop je al snel in je tas of jaszak. Hierdoor kan je telefoon in aanraking komen met andere spullen die beschadigingen kunnen aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan je sleutels. De scherpe randen van je sleutels kunnen al snel krassen veroorzaken op het scherm van je gloednieuwe telefoon. Dit wil je uiteraard voorkomen, waardoor het aan te raden is om een screenprotector te gebruiken. Daarnaast beschermt een screenprotector je scherm ook tegen barsten wanneer je je telefoon bijvoorbeeld laat vallen. Er zullen dan enkel barsten in je screenprotector zitten, maar niet in je originele scherm. Wanneer je krassen, barsten of andere beschadigingen op je screenprotector hebt zitten, kun je deze gemakkelijk verwijderen en vervangen. Hierdoor zul je je telefoon veel langer mooi houden en kun je ook nog eens geld besparen door dure reparaties te voorkomen. 

  1. Maak gebruik van een passend telefoonhoesje

Naast het gebruiken van een screenprotector is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van een passend hoesje voor je telefoon. In combinatie met een screenprotector is op deze manier je gehele telefoon beschermt. Het is hierbij wel belangrijk dat je een telefoonhoesje koopt wat is gemaakt voor jouw toestel en dus perfect past. Zo is je telefoon namelijk het beste beschermt en voorkom je dat je hoesje er bijvoorbeeld afvalt wanneer jij je telefoon per ongeluk laat vallen. Verder heb je hoesjes in allerlei kleuren en prints, maar kun je ook voor een neutraal hoesje kiezen als je juist niet wilt dat je telefoonhoesje opvalt. 

  1. Sluit een verzekering af

Ook al heb je een screenprotector en een passend telefoonhoesje ter bescherming van je telefoon, toch kan er altijd wat gebeuren. Zo kan je telefoon natuurlijk ook gestolen worden. Het is verstandig om voor onvoorziene omstandigheden een telefoonverzekering af te sluiten, zodat je hier altijd op terug kunt vallen. 

Kortom, wanneer je je telefoon goed wilt beschermen is het verstandig om gebruik te maken van een screenprotector, een passend telefoonhoesje en om een verzekering voor je telefoon af te sluiten.