Top
  >  Lifestyle   >  3 tips om de Nieuwjaarskus te ontwijken


Ja hoor, het is na dit weekend weer zover. Je komt op kantoor en iedereen wenst je een gelukkig Nieuwjaar. Leuk, maar dat zoenen hoeft niet zo. Hier vind je 3 tips om de Nieuwjaarskus te ontwijken.

Uit een onderzoek eerder deze maand bleek al dat ruim de helft van de Nederlanders niet zit te wachten op een Nieuwjaarskus tijdens de dagen na Oud en Nieuw. Je familie en vrienden is natuurlijk niet zo erg, maar van lang niet alle collega’s wil je een zoen op de vroege maandagochtend. Je komt natuurlijk niet elk jaar weg met die verkoudheids- of koortslipsmoes, daarom vind je hier 3 tips om de Nieuwjaarskus te ontwijken.

Draag een button

Via internet zijn buttons te koop met een tekst die aangeeft dat je niet wilt zoenen. Ook T-shirts met zo’n tekst zijn een oplossing, maar deze zijn wat minder fashion verantwoord. Draag de button op je jas, zodat het bij binnenkomst al duidelijk is dat je niet wilt zoenen. Dikke kans dat de eerste collega al rondschreeuwt dat jij met een button loopt en geen Nieuwjaarskus wilt. Opgelost!

Zeg het

Zeg meteen bij het begroeten al dat je niet gediend bent van een Nieuwjaarskus. Geef iemand een hand en houd die stevig vast, zodat je de afstand tussen jullie bewaart. Zeg erbij dat je liever geen Nieuwjaarskus wilt, maar doe dit wel met een glimlach. Zodra de andere collega’s dit zien, is het voor hen ook duidelijk.

Neem vrij

In het ergste geval, kun je maar beter een weekje vrij nemen. Niet alleen de eerste kantoordag, want ook de dagen daarna vinden veel collega’s het nog gepast om een Nieuwjaarskus met je te delen. Dit wil je niet! Neem lekker een weekje vrij om het jaar uitgerust te beginnen. Zo ontwijk je mooi die Nieuwjaarskus!