Top
  >  Algemeen   >  30-jarige man redt leven van dokter die zijn leven redde toen hij nog een baby was

30-jarige man redt leven van dokter
Soms zorgt iets voor een wel heel wonderlijke speling van het lot. Toen dokter Michael Shannon 30 jaar geleden het leven redde van een premature baby, had hij immers nooit gedacht dat deze man ooit nog zijn leven zou reden.

Na een ongeluk zat kinderarts Shannon, uit de Amerikaanse staat Californië, vast in een brandende auto. Eén van de reddingswerkers die meehielp om de zwaargewonde man te bevrijden was paramedicus Chris Trokey. Toen hij Shannon tijdens zijn 45 dagen durende herstelperiode opzocht in het ziekenhuis, ontdekte Chris iets bijzonders. Dit was de dokter die hem 30 jaar geleden in leven had gehouden.

Prematuurtje met 50 procent overlevingskans

In 1985 werd Chris een aantal weken te vroeg geboren. Hij woog slechts 1,5 kilo en de artsen gaven hem een overlevingskans van 50 procent. Dokter Shannon werkte continu om ervoor te zorgen dat de gezondheid van de baby zou stabiliseren. Mede dankzij zijn goede zorg, wist het prematuurtje te overleven.

De inmiddels 30-jarige Chris is nu zelf vader van een zoon en dokter Shannon is de kinderarts van het jongetje. “Het is geweldig om ze allemaal te zien opgroeien. Maar dat er één terugkomt in je leven op een dag dat je het echt nodig hebt, is werkelijk ongelofelijk”, laat Shannon weten aan KTLA.

Verhaal doet denken aan deze reclame uit Thailand