Top
  >  Mode & Beauty   >  4 modetips voor de zomer


Dat je in de zomer minder kleding aan hoeft, wil nog niet zeggen dat je er minder modieus uit wil zien. Dus wanneer de winkels je een ruime keuze aan zomercollecties bieden, zit hier natuurlijk altijd wel iets bij dat je kunt gebruiken. Maar wat maakt je outfit nu echt zomers?

De nadelen van trends zijn dat ze maar een bepaalde periode gedragen kunnen worden en daarna bestempeld worden met de term ‘uit’, ook zullen ze niet allemaal even geschikt zijn voor jouw figuur. Maar gelukkig zijn er deze zomer nog genoeg andere opties over, die ook nog eens tijdloos zijn en dus gewoon in je kast mogen blijven.

Shorts
De shorts mogen niet ontbreken in je zomer garderobe, nu je eindelijk je benen wat zonnestralen kunt laten vangen. Het maakt niet uit of je nu een slank of een wat voller figuur hebt, want de broekjes zijn verkrijgbaar in allerlei soorten. Zo is een model dat tot op je knie komt, uitermate geschikt voor de stevigere benen. Mocht je het figuur ervoor hebben of het zelfvertrouwen, dan kun je natuurlijk ook voor de korte shorts kiezen.

Teenslippers
Voorheen bestonden er alleen nog maar teenslippers die je droeg naar het strand of zwembad, maar tegenwoordig zijn ze een fashion item geworden. Er zijn zoveel verschillende modellen van teenslippers, zo heb je de stijlvolle variant die iets meer de kant op gaat van sandalen, de hippe modellen volgens de laatste trends en niet te vergeten de casual flip flops, die zo fijn zijn tijdens zomerse dagen als je voeten opzwellen van de hitte.

Accessoires
Ook in de zomer zijn er verschillende accessoires waarmee je een stijlvolle uitstraling kunt creëren. Zo staat een bloem in je haar erg exotisch, een elegante hoed erg mooi bij een lange strandjurk en een designer zonnebril kan je outfit helemaal afmaken, net als gekleurde sieraden.

Kleuren en prints
In de zomer draait het allemaal om kleur. Je moet er vrolijk van worden en er energie uit halen. Zo zijn felle kleuren als roze, rood, oranje, geel en groen een reflectie van het zomergevoel en gaan ze ook nog eens uitstekend samen met een mooi bruin tintje. De prints komen ook veel voor in de zomerkleding, aangezien alles in bloei staat en volop leeft. Waar je zeker niet mee de mist in kan gaan, zijn bloemenprints. Ga je voor een safari look met dierenprints, overdrijf dan niet en kies voor één kledingstuk met dit patroon. Houdt de rest van je outfit rustig ter voorkoming van een ordinaire uitstraling.