Top
  >  Eten & Drinken   >  5 tips om je huid mooi te eten


Een mooie huid dat is iets wat veel vrouwen graag willen. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed verzorgd en dat kan heel makkelijk door simpelweg je huid mooi te eten.

Het geheim voor een gezond, zacht en soepel huid, is door een verzorging die van binnenuit werkt. Dit houdt in dat je door het eten van bepaalde soorten groenten en fruit je huid voedt en verzorgt. Er zijn namelijk een heleboel vitamines en mineralen die je huid nodig heeft om te stralen en die van nature in voedsel voorkomen. Hieronder staan vijf tips waarmee je je huid mooi kan eten.

1. Acai bessen
De Acai bes is een tropische vrucht en zit vol met anti-oxidanten, die het verouderingsproces verminderen en je huid laten stralen. De bessen kunnen zo gegeten worden of je verwerkt ze in een smoothie met yoghurt.

2. Walnoten
De gezonde vetten en anti-oxidanten die in walnoten zijn essentieel voor de elasticiteit van je huid. De walnoten bevatten ook bepaalde stoffen die de bloedsomloop stimuleren. En met slechts vier walnoten per dag kun je je huid al beschermen. Doe eens een paar walnoten door je salade, of rooster ze eerst even in een droge pan voor een warme snack.

3. Knolgroenten
Niet veel mensen eten knolgroenten en dat is jammer, want ze zijn ontzettend gezond. Zo bevatten ze veel mineralen en meer dan 158 procent van onze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine A. Weet je niet zo goed hoe je deze groenten klaar moet maken, behandel ze dan gewoon zoals je een aardappel of wortel zou klaarmaken.

4. Zoete aardappels
De zoete aardappel is één van de beste leveranciers van de stof beta-caroteen, die je lichaam omzet in vitamine A en voor een gezonde huid zorgt. Slechts in één gemiddelde zoete aardappel zit al 262 procent van onze dagelijkse behoefte aan vitamine A. Om alle voedingsstoffen en smaak van de aardappel te behouden, is het belangrijk dat je de schil erom laat zitten tijdens de bereiding.

5. Hennep zaadjes
De gezonde Omega vetten in hennep zaadjes zijn, vooral voor vegetariërs, een belangrijke voedselbron. De Omega vetten zorgen voor een versterking van je huid, zodat deze zijn vocht behoudt en niet uitdroogt. Als je twee theelepels gemalen hennep zaadjes aan je eten toevoegt, zorgen ze al voor een herstelling van je huid en bieden ze bescherming tegen de zon. Je kunt de (gemalen) hennep zaadjes door een smoothie of salade mengen.