Top
  >  Algemeen   >  5 tips voor extra veiligheid in je woning

Je huis is je veilige plek en dit wil je natuurlijk ook zo houden. Hiervoor is het belangrijk dat je je huis optimaal beveiligd. Maar hoe doe je dit? Lees snel verder voor 5 tips over extra veiligheid omtrent jouw woning. 

Beveilig deuren

Ten eerste wil je natuurlijk niet dat inbrekers gewoon kunnen binnenlopen. Het is dan ook belangrijk om te alle tijde de deur achter je te sluiten als je je huis verlaat. Hiervoor is het dan natuurlijk wel van belang dat je de deur ook goed achter je kunt sluiten, waardoor je deuren moeten beschikken over een goed slot, een voorbeeld hiervan zijn cilindersloten. Bij deze sloten is het mogelijk om de sleutel te draaien, waardoor de kartels van de sleutel ervoor zorgen dat pinnetjes op de juiste afstand verschuiven en de deur open gaat. Dit is een goede beveiliging van de deuren. 

Beveilig ramen

Naast het beveiligen van de deuren is het ook belangrijk om alle ramen goed te kunnen sluiten. Inbrekers komen vaak via ramen naar binnen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Als het gaat om ramen is het belangrijk dat de ramen enkel vanaf binnen te openen zijn, hierdoor voorkom je dat inbrekers vanaf buiten het raam kunnen openen. Daarnaast is het belangrijk om alle ramen te sluiten als je het huis verlaat. 

Verlichting

Inbrekers houden er niet van om gezien te worden en al helemaal niet om in de spotlight te staan. Hierdoor is het van belang om de buitenverlichting goed op orde te hebben en dat inbrekers niet ongezien jouw tuin in kunnen komen. Wanneer je woning beschikt over goede buitenverlichting zal dit inbrekers al afschrikken en is de kans groter dat ze jouw woning zullen overslaan. 

Camera’s 

Bovendien kun je er ook voor kiezen om camera’s te installeren rondom en eventueel in je woning. Hierdoor kun je je woning ook in de gaten houden als je er even niet bent. Wanneer er toch iemand op jouw terrein loopt of zelfs in je woning heb je deze persoon natuurlijk op beeld staan. Naast goede verlichting schrikken camera’s ook inbrekers af, want hierdoor worden ze niet alleen gezien, maar ook nog eens vastgelegd. 

Brandbeveiliging

Een andere manier om jezelf veiliger te voelen in je woning is het installeren van een brandbeveiliging. Een brand kan snel ontstaan en om zich heen slaan, hierdoor kunnen in een korte tijd al jouw kostbare spullen verwoest zijn. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat is mogelijk door middel van brandbeveiliging. Hierdoor ben je tenslotte snel op de hoogte en kun je hulp inschakelen.