Top
  >  Mode & Beauty   >  De 7 schoonheden van een man

7 schoonheden man
De ene vrouw valt op mannen met speelse ogen en een andere op heren met goed gevormde billen. Maar wat zijn eigenlijk de 7 schoonheden van een man?

Hoewel de lijst met de 7 schooneden van een vrouw bij vele bekend is, geldt dit niet voor de mannelijke variant. Toch hebben mannen, net als vrouwen, kenmerken die hun extra aantrekkelijk maken. Zo draait het bij de 7 schoonheden van een man om zijn verleidelijke lippen en zijn gespierde armen.

 1. Sterke gelaatstrekken

  Een sterke neus geeft een man een karakteristieke uitstraling. Hiermee worden geen gebogen, brede of asymmetrische neuzen bedoeld, maar een mooi ferme exemplaar. Daarnaast staat ook een sterke kin erg mannelijk.

 2. Gespierd lichaam

  Veel vrouwen vinden van een breed en gespierd mannenlichaam mooi. Het is dan ook niet vreemd dat dit behoort tot de 7 schoonheden van een man. Denk hierbij aan gespierde armen, een sixpack, brede schouders of een gespierde rug. Ondanks dat we houden van een strak en getraind lijf, vinden we een bodybuilder juist niet aantrekkelijk.

 3. Gezichtsbeharing

  Gezichtsbeharing is een duidelijk teken van mannelijkheid. Hiermee worden geen lange baarden bedoeld, maar een getrimde baard of snor. Ook woeste wenkbrauwen worden beschouwd als iets verleidelijks.

 4. Volle lippen

  Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de grote van iemands lippen bepalen of die persoon aantrekkelijk is. Voor mannen geldt dat de lippen vol mogen zijn, maar ook weer niet te groot. Dit wordt gezien als een teken van vrouwelijkheid. Medium lippen die er vol en verzorgd uitzien, zijn dan ook perfect.

 5. Kaal hoofd

  Het staat een beetje in contrast met gezichtsbeharing, maar een natuurlijk terugtrekkende haargrens wordt als mannelijk gezien. Door deze ontwikkeling vallen ook de gezichtskenmerken meer op. Toch zijn niet alle vrouwen gecharmeerd van een man met een kaal hoofd.

 6. Brede kaaklijn

  Al sinds de tijd van de Egyptenaren is een gedefinieerde, brede kaaklijn een kenmerk van schoonheid. Dit zou namelijk erop wijzen dat een man een hoog testosterongehalte heeft. Dit zorgt ervoor dat de heren en mannelijk uitzien en dat vinden wij weer aantrekkelijk.

 7. Mooie ogen

  Net als bij de 7 schoonheden van een vrouw spelen bij mannen de ogen ook een belangrijke rol. Mannen met licht haar en donkere ogen of met donker haar en lichte ogen worden gezien als mooi. Dit komt omdat beide combinaties is verleidelijks en mysterieus hebben.