Top
  >  Algemeen   >  83-jarige handtastelijke therapeut ontmaskerd

handtastelijke therapeut ontmaskerd
In het programma Undercover in Nederland is een handtastelijke manueel therapeut ontmaskerd. De 83-jarige man maakte misbruik van vrouwen die in het verleden seksueel zijn misbruikt.

Ruud H., uit de provincie Groningen, deed zich voor als manueel therapeut om zo zijn slachtoffers te betasten. Omdat hij met pension is, behandelt hij de jonge vrouwen bij hen thuis. De man overtuigd zijn slachtoffers, die iets traumatisch hebben meegemaakt, dat dit de manier is om van hun trauma af te komen.

Eén van deze vrouwen is Karin. Zij is in het verleden seksueel misbruik en wees Undercover in Nederland op de werkwijze van de man. Om het verhaal te controleren maakte een 22-jarige vrouw voor het programma ook een afspraak met Ruud H. Door middel van een verborgen camera wordt zijn verschrikkelijke werkwijze vastgelegd.

Aangiftes tegen therapeut

Programmamaker Alberto Stegeman heeft de zaak overgedragen aan de politie. Dankzij de beelden en aangiftes is de man eind vorig jaar verhoord. Het Openbaar Ministerie wil Ruud H. vervolgen en vraagt andere slachtoffers om ook aangifte te doen.

Hieronder de gehele aflevering. Helaas werkt de video player van SBS niet op alle mobiele apparaten.