Top
  >  Lifestyle   >  85 procent bespreekt problemen met hond of kat


Lucht jij je hart ook weleens bij jouw trouwe viervoeter? Dat is helemaal niet zo raar. Integendeel, maar liefst 85 procent van de mensen die een hond of kat hebben, schijnen hun huisdier als psycholoog te gebruiken.

Een Britse studie heeft aangetoond dat mensen met een hond of kat hun problemen graag bespreken met hun huisdier. 85 procent van de dierenvrienden geeft toe dat ze hun zorgen liever niet met mensen bespreken, omdat ze bang zijn om veroordeeld of uitgelachen te worden. Een hond of kat kan niet terugpraten en daarom moeten zij al het geklaag van hun baasje aanhoren. 1 op de 5 mensen gebruikt hun viervoeter ook om sollicitatiegesprekken mee te oefenen.

Psychologe Corinne Sweet begrijpt wel dat mensen hun problemen loslaten op hun trouwe vriend. “Huisdieren vellen geen oordeel, ze antwoorden of klagen niet. Luisteren doen ze echter wel, waardoor hun eigenaars open kunnen spreken,” vertelt Corinne. Het verzekeringsbedrijf More Than heeft besloten om een ‘Dogtor Surgery’ te openen. Hier kunnen mensen, die zelf geen huisdier hebben, hun problemen bespreken met een hond.