Top
  >  Algemeen   >  Alles wat je nodig hebt om een beautyshop te bouwen

Wil jij een eigen website voor je bedrijf? Wil je een webshop beginnen? Of misschien wel een eigen blog? Dan kan het in het begin nog wel ingewikkeld zijn om een website te bouwen. Hier komt dan ook veel bij kijken en het is belangrijk dat je dit allemaal goed uitvoert. Ben je op zoek naar een overzicht van alle benodigdheden om een goede website te bouwen? Lees dan snel verder!

Domeinnaam en webhosting

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over de domeinnaam van je website of webshop. Dit is tenslotte het adres waarop jouw website of webshop zich bevindt en dus ook vindbaar is voor potentiële klanten. Deze moet dan ook herkenbaar zijn, maar ook passend bij de diensten of producten die jij aanbiedt. Bovendien zal je website hierdoor ook beter vindbaar zijn op Google. Daarnaast hoort hier een webhosting bij. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan jouw domeinnaam en is als het ware jouw stukje op het internet om bereikbaar te zijn voor jouw klanten. 

Content Management System

De volgende stap is de beheeromgeving van jouw website, oftewel het content management system, uit te kiezen. Dit is als het ware de achterkant van jouw website en hier beheer je alle content in die je vervolgens kunt publiceren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een WordPress hosting. Dit is helemaal handig wanneer je als beginner een website gaat bouwen, aangezien het beschikt over verschillende templates voor jouw website of webshop. Zo hoef je je website dus niet zelf in elkaar te zetten met behulp van een programmeertaal en hoef je niet alles helemaal zelf te ontwerpen en te bedenken, maar kun je gemakkelijk jouw logo en huisstijl toevoegen. 

Content

Wanneer je dat allemaal geregeld hebt, is het tijd om na te denken over de content op jouw website of webshop. Hierbij is het ten eerste belangrijk om een logo te ontwerpen, als je dit nog niet hebt. Daarna moet je nadenken over de categorieën die je op je website of webshop wilt. Dit verschilt natuurlijk per website en per bedrijf. Bedenk dan ook goed wat bij jouw bedrijf past of welke productcategorieën bij jouw webshop passen. Daarnaast is het erg belangrijk om goed na te denken of de teksten of artikelen die op jouw website komen. Dit is erg belangrijk voor de bezoeker, zodat hij of zij meer weet over jouw producten en diensten, maar daarnaast is dit ook belangrijk voor je vindbaarheid op Google. De content van een website of webshop is dan ook erg waardevol. Bovendien kun je er ook voor kiezen om mooie afbeeldingen van jouw bedrijf of zelfs een bedrijfsvideo op je website te publiceren.