Top
  >  Eten & Drinken   >  Asociaal gedrag tijdens etentje bij vrienden


Veel mensen schijnen niet zich niet aan de etiquette te houden als zij bij vrienden gaan eten. Een groot deel gedraagt zich zelfs een tikkeltje asociaal.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat de etiquette lichtelijk aan het uitsterven is, meldt de Daily Mail. Mensen hebben weinig manieren als zij gaan dineren bij een ander. Meer dan een kwart brengt geen cadeautje mee, 17 procent vloekt aan tafel en 13 procent steekt een sigaret op tijdens het eten terwijl ze dat thuis nooit zouden doen. 1 op de 10 mensen gaat zelfs snuffelen in het huis van de gastheer- of vrouw als die even in de keuken staat!

De gasten zijn ook niet bepaald behulpzaam. Vooral mannen hebben hier een handje vol van. Slechts 15 procent van de mannen biedt na het dineren aan om te helpen met de afwas. De vrouwen zijn iets hulpvaardiger. 27 procent van de vrouwen helpt namelijk met het schoonmaken van de vuile vaat. Omgekeerd verwachten de gasten wel dat de gastheer- of vrouw zich uitslooft. 31 procent wil dat zijn jas wordt aangenomen en driekwart zou het onbeleefd vinden als zij niet gelijk een drankje of hapje aangeboden krijgen.