Top
  >  Mode & Beauty   >  Australisch tijdschrift Women’s Weekly zet verbrand model op cover

Turia Pitt Womens Weekly
Op de cover van het Australische tijdschrift Women’s Weekly staat deze maand een bijzonder model. Turia Pitt is namelijk zwaar verbrand, maar ondanks de ellende die haar is overkomen straalt ze.

In 2011 deed Turia Pitt mee aan een marathon in West-Australië. Tijdens de tocht kwam het voormalig model en presentatrice terecht in een bosbrand. De brand woedde vlakbij een kloof waardoor ze werd ingesloten en ze door de vlammen moest rennen. Turia overleefde de brand, maar 64 procent van haar lichaam raakte ernstig verbrand. Daarnaast verloor ze haar rechterhand en al haar vingers.

Na het ongeluk begon een lang revalidatieproces en werd Turia geopereerd aan haar brandwonden. Hierna bleef de 26-jarige sterke vrouw niet bij de pakken neerzitten, maar trad ze naar buiten om zich in te zetten voor brandwondenslachtoffers. Haar foto op de cover van de Australische Women’s Weekly is absoluut het hoogtepunt voor haar.

Turia Pitt voor ongeluk

Turia Pitt voor ongeluk

Turia vindt het een hele eer dat ze model mag staan voor het tijdschrift. “We zijn zoveel meer dan alleen maar een lichaam. Ik mocht niet toelaten dat dit ongeluk de rest van mijn leven zou bepalen. We leven maar één keer. Je kunt in een hoekje gaan zitten kniezen of naar buiten treden en vechten. Ik voel me nu de gelukkigste vrouw op aarde”, laat ze weten.