Top
  >  Eten & Drinken   >  Beha tegen emotionele eetbuien

Beha tegen emotionele eetbuien
Heb je zo nu en dan last van eetbuien? Dan kan je beha je daar binnenkort vanaf helpen. Er wordt namelijk een beha tegen emotionele eetbuien ontwikkeld.

Microsoft werkt op dit moment aan een beha die in staat is om stress bij vrouwen te signaleren en vervolgens waarschuwt als zij op het punt staan om een emotionele eetbui te krijgen. De lingerie bevat afneembare sensoren die de hartslag en huidactiviteit meten en zo de gemoedstoestand berekenen. Deze informatie wordt naar een applicatie op de smartphone van de vrouw gestuurd. Door deze bewustwording zou er ruimte worden gecreëerd om te kiezen voor een gezond alternatief.

Beha emotionele eetbuien
De onderzoekers verstaan onder een emotionele eetbui alles dat niet fysiologisch noodzakelijk is. Een beha zou het ideale meetinstrument zijn om dit in kaart te brengen, omdat het kledingstuk het hartritme op een subtiele manier kan meten. Wanneer de beha op de markt komt is nog niet duidelijk. Een mannelijk variant komt er voorlopig in ieder geval niet. De afstand van de onderbroek tot aan het hart te groot is.