Top
  >  Algemeen   >  Bejaarde vrouw rijdt in brommobiel op A2

Bejaarde vrouw rijdt in brommobiel op A2
Een politieagent die woensdag over de A2 reed, zag daar een opmerkelijk voertuig rijden. Een bejaarde vrouw reed namelijk in een brommobiel met een slakkengangetje over de weg.

Gistermiddag is op de A2 tussen Breukelen en Maarssen een brommobiel met een bejaarde vrouw en haar echtgenoot van de snelweg gehaald. De 80-jarige bestuurster uit Vleuten was de weg kwijtgeraakt op een rotonde in Breukelen en nam een afslag die haar naar de snelweg bracht. Haar karretje kan maximaal 45 kilometer per uur rijden.

Het stel werd opgemerkt door een politieagent die vrij was. Hij belde zijn collega’s, maar voordat die gearriveerd waren was de vrouw al gestopt bij een benzinestation. Zij was via de vluchtstrook naar het tankstation gereden, omdat ze het op de snelweg te gevaarlijk vond.

Wegafzetting en boete

De brommobiel moest vervolgens weer van de A2 af, maar dit kon alleen door een rijbaan tijdelijk af te sluiten. Hierdoor kon de vrouw onder politiebegeleiding naar de eerst volgende afslag rijden. Volgens de Telegraaf hebben de agenten de bejaarde vrouw ook boete gegeven.