Top
  >  Mode & Beauty   >  Ben je niet tevreden met je borsten? Dit kun je eraan doen

Wanneer je niet blij bent met je borsten, kun je door middel van een medisch ingreep hier verandering in brengen. Vind je je borsten te klein of juist te groot? Dan kun je kiezen voor een borstvergroting of borstverkleining. Daarnaast behoort een borstlift ook tot de mogelijkheden. Hierin zijn verschillende opties mogelijk en in dit artikel vertellen we je er meer over. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Een borstvergroting

Een borstvergroting is misschien wel de meest bekende vorm van een medische ingreep voor je borsten. Wanneer je je borsten te klein vindt, kun je hier dan ook voor kiezen. Het is hierbij mogelijk om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten of met eigen vet. Deze behandeling is dan ook voornamelijk gepast wanneer je je grotere borsten wilt hebben en hierbij direct een bepaalde vorm mooi vindt. Het neemt niet direct hangende borsten of een borstverzakking weg. De kosten borstvergroting verschillen per grootte en vorm en zijn dus niet direct te zeggen. Het is belangrijk om eerst op consult te gaan en je wensen te bespreken. Om een indicatie te geven; je kunt een borstvergroting doen vanaf ongeveer 3000 euro met ronde siliconen prothesen tot 500cc. 

Een borstverkleining

Naast een borstvergroting is het ook mogelijk om voor een borstverkleining te kiezen. Zo kun je bij grote borsten bijvoorbeeld last krijgen van nek- en rugpijn, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon niet mooi vinden. Ook hierbij zijn er verschillende technieken mogelijk. Over het algemeen wordt er een deel van het borstweefsel en de huid weggehaald. Vervolgens wordt de tepel iets hoger op de borst geplaatst. Deze behandeling kun je al ondergaan vanaf ongeveer 5000 euro. 

Een borstlift

Wanneer je borsten niet meer de gewenste vorm hebben na bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, gewichtsverlies of simpelweg door ouderdom kan en borstlift een uitkomst zijn. Hangende borsten kunnen gelift worden en slappe borsten kunnen een borstversteviging ondergaan. Deze behandeling is overigens ook te combineren met een borstvergroting of verkleining. Je kunt een borstlift al ondergaan vanaf ongeveer 3300 euro. 

Kortom, wanneer je niet tevreden bent met je borsten kun je kiezen voor een borstvergroting, borstverkleining of borstlift. Bij een borstvergroting kun je kiezen voor siliconen borsten of borsten met eigen vet. Een borstverkleining wordt meestal gedaan om lichamelijke en mentale klachten te verhelpen. Een borstlift kan je afhelpen van hangende of juist slappe borsten. Dit kan ook in combinatie worden gedaan met een borstvergroting of borstverkleining.