Top
  >  Mode & Beauty   >  Betty Barclay collectie winter 2010


De Betty Barclay collectie voor winter 2010 bestaat uit verschillende stijlen. Het merk heeft er namelijk voor gekozen om deze winter het zogeheten ‘Contemporary dressing’ te omarmen.

De winter 2010 collectie van Betty Barclay is geïnspireerd door Contemporary dressing. Het merk koos voor deze nieuwe stijl omdat volgens hen de grens tussen de formele, vrouwelijke en casual look steeds meer vervaagt. Toch bestaat de Contemporary dressing stijl uit 3 verschillende looks. Bij de Power look staan architectonische lijnen en metalen versiersels centraal, de Soft look draait om natuurlijke stoffen, zachte oppervlakken en het gebruik van verschillende lagen en de Everyday look combineert klassieke, sportieve en speelse vrouwelijke elementen met elkaar.

Voor de wintercollectie gebruikte Betty Barclay verschillende lengtes en contouren. Zo bestaat de collectie uit minirokjes, nauwsluitende broeken, rijbroeken en spijkerbroeken die gecombineerd worden met shirts, blouses, tunieken en jurken. Om de look compleet te maken zijn er gebreide jassen, cardigans, leren jasjes en blazers met brede schouderpartijen.

Qua basiskleuren koos het merk voor zwart, taupe en verschillende grijstinten. Deze worden aangevuld met krachtige kleuren zoals nachtblauw, bessenrood, cognac en grijs getinte pastelnuances.