Top
  >  Lifestyle   >  Blondines verdienen meer dan brunettes


Ook al worden blondines vaak als niet al te intelligent bestempeld, ze verdienen wel meer dan brunettes. Het verschil in salarissen is namelijk zeven procent en dat is toch wel opmerkelijk.

Volgens de onderzoeker David Johnston worden blonde vrouwen vaak als aantrekkelijk gezien, maar tegelijkertijd helaas ook als dommer. Maar nu is uit een onderzoek  gebleken dat de samenstelling van blonde lokken en schoonheid, een dergelijke compensatie is voor een mindere mate van intelligentie. Het onderzoek werd gehouden in Engeland onder 13.000 vrouwen en is geregistreerd in de Economics Letters. Het resultaat hiervan was dat de Britse blondines 1600 pond meer verdienen over hun jaarsalaris van 22.000 pond, dan hun andere vrouwelijke collega’s.

De wetenschappers van de Universiteit in Queensland hebben onderzocht dat de opleiding, het gewicht en de lengte van de vrouwen geen invloed hebben op de verschillen in salarissen. Het percentage dat ze meer verdienen blijft hetzelfde wanneer bovengenoemde eigenschappen buiten rekening worden gehouden, waardoor het toch echt aan hun blonde haarkleur ligt. Volgens Olga Uskova, de directrice van de International Blondes Association, is er ook nog een andere verklaring. Blondines kunnen als excuus voor het maken van een fout, de schuld afschuiven op hun haarkleur en zeggen: ‘”Sorry daarvoor, het komt omdat ik blond ben.” Vaak komen ze er nog mee weg ook.

Dat blondines meer verdienen dan brunettes is nog niet alles, het is namelijk ook gebleken dat ze vaker getrouwd zijn met welvarendere mannen. De mannen die een blonde echtgenote hebben schijnen ook meer te verdienen dan hun collega’s, het is ietsje minder dan de vrouwen maar toch een verschil van zes procent.