Top
  >  Mode & Beauty   >  Bruidsjurken trends zomer 2010
a


De trends van bruidsjurken voor aankomende zomer, komen voort uit de stijl van filmsterren uit de jaren 20 tot 50. Zo zijn er soepel vallende gewaden en godinnenjurken met details van kant en parels.

De bruidsjurken voor de zomer 2010 worden gekenmerkt door meters stof die prachtig gedrapeerd is. Een belangrijke trend in de bruidsmode is retro stijl uit de jaren 20 en 30, die verwerkt is in soepel vallende jurken met een blote rug, schouders, lange slepen in luxe zijden stoffen.

Een andere trend is de korte bruidsjurk, waarbij je niet meer bezweet onder een laag stof het trouwpad afloopt. De jurkjes zijn gemaakt van luchtige stof en zijn hierdoor perfect voor de warme zomerdagen. Na afloop van de bruiloft kunnen de jurkjes ook nog gedragen worden, want ze lijken eerder op chique jurkjes dan op een standaard trouwjurk. Je kunt er voor kiezen om een satijnen bruidsjurkje aan te schaffen, die later makkelijk te verven zijn in elke kleur die je maar wilt. Zo maak je bijvoorbeeld van je little white dress, een little black dress.

Wil je een bruidsjurk met de uitstraling van filmsterren uit de jaren 20 tot 50, dan kun je kiezen voor een jurk in een Grace Kelly stijl, die is strak rond de taille en heeft een grote wijde rok. Of je kiest voor de empirelijn, die het accent onder de boezem legt en vanaf daar subtiel wijd uitloopt. Bruidsjurken met kapmouwtjes, pofmouwtjes of off-shoulder waarbij de bandjes zakken tot het begin van de bovenarm zijn ook veel gezien. De jurken bestaan uit vloeiende stoffen als, zijde, chiffon, crêpe, satijn en zacht tule, die zijn gecombineerd met kant.

Ben je net als Britse weddingplanners ervan overtuigd dat zwart het nieuwe wit is? Dan zou dat nog niet zo gek zijn, want steeds meer vrouwen kiezen voor een donkere bruidsjurk. Zo trouwde de Sex and the City actrice Sarah Jessica Parker in een zwarte trouwjurk en was daarmee zeker een opvallende bruid. De zwarte jurken zijn afgezet met kant en parels en zien er zeer elegant uit, maar ook worden steeds meer zwarte accenten toegevoegd aan witte bruidsjurken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan helpt dit je misschien de streep over, in Spanje heeft een zwarte trouwjurk een speciale betekenis, de bruid zou haar man trouw blijven voor de rest van haar leven.

post a comment