Top
  >  Lifestyle   >  Buikspieroefeningen voor een platte buik


Een platte buik is waar we allemaal van dromen en dat resultaat krijg je het beste met buikspieroefeningen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en daarom vind je hieronder buikspieroefeningen voor een platte buik.

Leg maar vast een matje klaar, want dat is het enige wat je nodig hebt voor deze buikspieroefeningen. Met deze buikspieroefeningen werk je naar een platte buik toe, waar je buikspieren ook nog eens sterker van worden. Door je buikspieren te versterken, worden je spieren beter zichtbaar en zul je sneller een platte buik krijgen.

Rechte buikspieren

Als je nog niet vaak buikspieroefeningen hebt gedaan, is het verstandig om te beginnen met de rechte buikspieroefeningen. Voor deze oefening ga je op je matje liggen voor een tafeltje waar je vervolgens je benen op legt. Zorg ervoor dat je benen in een hoek van 90 graden liggen en houd je armen gekruist voor je borst.

Je ligt nu plat op de grond met je benen op het tafeltje. Buig dan langzaam naar voren, zodat je schouderbladen van de grond komen. Vergeet bij deze buikspieroefening niet je buikspieren aan te spannen. Dan ga je weer langzaam richting de grond, maar plof niet gelijk neer! Zorg ervoor dat je schouderbladen de grond net niet raken. Dit zul je gelijk voelen, want je buikspieren worden hierbij goed aangespannen.

Schuine buikspieren

Ook de schuine buikspieren mogen niet vergeten worden en daarvoor is deze oefening. Ga ook hiervoor op een matje liggen, maar zet bij de schuine buikspieroefening je voeten plat op de grond. Nu je voeten op schouderbreedte op de grond staan, houd je je handen achter je hoofd. Vervolgens til je je bovenlichaam op en draai met je rechterelleboog richting je linkerknie. Probeer even vast te houden en ga langzaam weer naar de mat.

Ook bij deze oefening mag je bovenlichaam je matje niet raken. Als je deze oefening een aantal keer hebt gedaan, doe je de andere schuine buikspieroefening. Dan ga je dus met je linkerelleboog naar je rechterknie.

Trainingsschema

Deze buikspieroefeningen voor een platte buik kun je dagelijks uitvoeren. Is dat je iets teveel, doe de buikspieroefeningen dan om de dag. Begin met 2 keer 10 keer de rechte buikspieroefeningen, 2 keer 10 keer de linker buikspieroefeningen en 2 keer 10 keer de rechterbuikspieroefeningen. Je kunt naar mate het beter gaat het schema aanpassen, tot ongeveer 2 keer 15 keer een bepaalde buikspieroefening.