Top
  >  Lifestyle   >  Checklist: zo kies je het juiste bed

Voor de meeste mensen is het kopen van een nieuw bed bepaald geen dagelijks routine. Dit kan ervoor zorgen dat je een minder gelukkige keuze maakt, doordat je onvoldoende kennis van zaken hebt. Met de onderstaande checklist ben je goed voorbereid op deze belangrijke aankoop. 

Type bed

Als eerste bepaal je voor jezelf of je een ledikant of een boxspring wilt kopen. Dit is vooral afhankelijk van je persoonlijke smaak. We kunnen niet stellen dat een van deze twee opties beter of slechter is. Kies voor de producten van een topmerk in plaats van inferieure kwaliteit die snel verslijt. Besef dat bedden met korting van de bekende A-merken vaak even duur zijn dan goedkopere bedden van slechte kwaliteit.

Matraskwaliteit

Matrassen zijn er in vele soorten en maten. Vroeger dacht men dat een matras vooral stevig moest zijn, maar tegenwoordig weten we dat met name de ondersteuning van ons lichaam van belang is. Daarom is het ook goed om na te denken over de vraag wie er gebruik gaan maken van het bed. Lig je er samen met een partner in, houd er dan rekening mee dat jullie elk anders gebouwd zijn en dus ook een ander type matras nodig hebben.

Proefliggen

Ga altijd eerst proefliggen op een matras. Zo kun je bepalen of jij je comfortabel voelt. Doe dat bij voorkeur zo vroeg mogelijk op de dag. Hoe langer je wacht, hoe groter de vermoeidheid is en in zo’n situatie voelt haast elk matras prettig aan! Ook wanneer je matrassen met bijpassende toppers uit de outletstore van HBeds bestelt, kun je gewoon eerst even komen proefliggen. Geen elke probleem!

Ventilerend vermogen

Let bij aankoop goed op het ventilerend vermogen van een bed. Met een spiraalbodem heb je een betere ventilatie dan bij een lattenbodem of boxspring en met een latexmatras is het ventilerend vermogen aanmerkelijk lager dan bij andere typen. Laat je door een verkoopmedewerker hierover goed informeren.

Elektrisch of niet

Boxsprings kunnen worden voorzien van een elektrisch systeem waardoor je het bed kunt verstellen. Dit vinden sommige slapers heel fijn, terwijl anderen er totaal geen behoefte aan hebben. Als het een tweepersoons bed betreft, is het doorgaans mogelijk om beide bedpartners hun eigen sectie onafhankelijk te laten instellen.

Afmetingen

Wellicht een open deur, maar toch: het bed moet natuurlijk wel door de open deur en door het trapgat passen. Houd hier nadrukkelijk rekening mee!