Top
  >  Mode & Beauty   >  Chinezen beschermen hun gezicht tegen de zon met een face-kini

Chinezen beschermen gezicht face-kini
De face-kini, een masker om je gezicht te beschermen tegen de zon, is erg populair in China. De UV-stralen van de zon zorgen voor rimpels en een tintje.

In een land waar een tintje synoniem staat voor werken in de zon en daarmee armoede, doen vrouwen er alles aan om hun gezicht te beschermen tegen de zon. Dagelijks sterke zonnebrand aanbrengen en crèmes gebruiken die je huid witter maken is een manier om te voorkomen dat je bruin wordt. Een ander middel daartegen is om je gehele gezicht te beschermen met een masker en zo werd de face-kini geboren.

[media-credit name=”China Press” align=”alignnone” width=”680″]Chinezen beschermen gezicht face-kini 4[/media-credit]

[media-credit name=”China Press” align=”alignnone” width=”680″]Chinezen beschermen gezicht face-kini 3[/media-credit]

[media-credit name=”China Press” align=”alignnone” width=”680″]Chinezen beschermen gezicht face-kini 2[/media-credit]

In China kun je ze krijgen in diverse maten en kleuren en zelfs met allerlei patronen. Het fenomeen is niet nieuw en bestaat al een decennium, maar in westerse landen was het er nog niet. Met de migratie van Chinezen naar het westen kunnen we binnenkort de face-kini ook bij ons verwachten. CR Fashion Book, opgericht door de voormalige redacteur van Vogue Paris, heeft recentelijk een fotoshoot gemaakt om te kijken hoe modieus de face-kini kan zijn.

[media-credit name=”A. Utzmann” align=”alignnone” width=”680″]Facekini modellen[/media-credit]

Ik kan me voorstellen dat er een kindje is die naar het strand wil als een superheld, want de face-kini doet mij denken aan het masker van Spiderman. Maar dat vrouwen ze massaal gaan dragen, zie ik nog niet zo snel gebeuren.

Zie jij jezelf een face-kini dragen?