Top
  >  Algemeen   >  Datingsite schrapt te dikke leden


Met de feestdagen komen veel mensen wat kilootjes aan. Voor de datingsite Beautifulpeople was dit dan ook de aanleiding om 5000 leden uit hun netwerk te verwijderen.

Beautifulpeople staat bekend als een datingsite met het hoogste aantal mooie leden. Je mag je enkel bij dit wereldwijde netwerk aansluiten als leden je een hoge aantrekkelijkheids score geven. Deze hoge standaard van aantrekkelijkheid was dan ook de reden waarom 5000 leden het Beautifulpeople netwerk moesten verlaten.

Na de feestdagen klaagden meerdere leden op de datingsite erover dat ze een aantal kilo’s waren aangekomen. Ook plaatsten sommige foto’s van zichzelf op de site, waarop hun nieuwe rondingen zichtbaar waren. Voor Beautifulpeople was dit reden genoeg om van deze mensen hun lidmaatschap te beëindigen, om zo het aantrekkelijks gehalte op een hoog niveau te houden.

Volgens Robert Hintze, de oprichter van de site, is deze maatregel in het levengeroepen op initiatief van de leden zelf. “Elk lid dat we verliezen, vinden we natuurlijk erg, maar feit is dat onze leden een hoge standaard van schoonheid eisen en dat moet ook zo blijven. Als we dikkerds toelaten, bedreigt dat het concept waar op ons netwerk gebaseerd is,” liet Hintze weten.

De mensen waar van het lidmaatschap werd opgezegd komen voornamelijk uit Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of de ex-leden weer worden toegelaten tot Beautifulpeople als zij zijn afgevallen.

post a comment