Top
  >  Geen categorie   >  De 3 leukste DIY-projecten voor in huis

Wanneer je handig bent en van klussen houdt kan het leuk zijn om je eens aan een DIY-project voor in huis te wagen. Zeker in tijden waarin we weer meer tijd thuis doorbrengen is dit een leuk tijdverdrijf. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat je huis er leuk uit komt te zien! Op zoek naar wat ideeën? Lees dan snel deze blog voor inspiratie!

Homemade plantenbakken

Zijn jouw planten flink aan het groeien? Dan is het slim om ze over te zetten in een grote pot. Je zult erachter komen dat mooie, grote potten moeilijk zijn om te vinden. Daarom kan het een goede oplossing zijn om zelf plantenbakken te maken. Het enige wat je dan nodig hebt is een hamer, spijkers, een zaag en wat (oude) planken. Het fijne aan dit project is dat het er best robuust uit mag zien en de planken niet bij elkaar hoeven te passen. Wil je liever wel een wat strakkere plantenbak creëren? Dan kun je verf of een beits in huis halen en daar het hout mee bewerken.

Planken aan de muur

Dé manier om een kale muur op te fleuren is door er planken op te hangen en deze te voorzien van leuke decoratie. Ook hier kun je heel goed oude planken voor gebruiken die je over hebt. Het enige wat je dan hoeft te doen is op zoek gaan naar leuke beugels om ze aan op te hangen en de planken op de gewenste maat te zagen. Je kunt online kijken of je mooie, opvallende beugels kunt vinden; je hebt ze ook met een industriële of vintage look. Je kunt ook in de kringloop kijken of je echte oude beugels kunt vinden zodat de planken echte eyecatchers worden!

DIY-kaarsenstandaard

Wil je meer sfeer in huis? Maak dan eens een kaarsenstandaard van hout. Als je een grote plank over hebt kun je hier een cirkel uit zagen die je gebruikt om de kaars op te zetten. Wanneer je klaar bent met zagen is het wel belangrijk om de randen te schuren zodat je splinters aan je handen (en op de vloer) voorkomt. Je kunt daarnaast nog details aanbrengen door bijvoorbeeld een deel van het hout te bekleden met leer of door er een lederen of stoffen lus aan te bevestigen. Vind je het leuk om er smalle kaarsen op te zetten in plaats van brede stompkaarsen? Sla dan een spijker door de bodem heen die er aan de bovenkant uitkomt en zet hier de kaars op vast.

Extra tip: als je echt veel hout over hebt kun je ook een ombouw voor je containers buiten maken. Dan hoef je bij een warme zomerdag hier niet meer tegenaan te kijken!