Top
  >  Algemeen   >  De leukste manieren om het sinterklaasfeest te vieren

Over het sinterklaasfeest is al geruime tijd veel te doen. In welke vorm de goedheiligman en zijn medewerkers ook verschijnen, elkaar cadeautjes geven blijft natuurlijk een leuke traditie. Maar als de avond daar is, hoe pak je dat dan precies aan? Begin je lukraak met uitpakken? Dat is niet slim, want daarmee loop je het risico dat de kamer binnen een kwartier bezaaid ligt met proppen inpakpapier en is het hoogtepunt van het feest al voorbij voordat je het door hebt. Er zijn gelukkig leuke manieren om er echt een bijzondere avond van te maken.

Wat geef je elkaar?

Natuurlijk zijn er de traditionele verlanglijstjes, maar maak hierover wel vooraf duidelijke afspraken. Het kan geen kwaad om je kinderen een mooi cadeau te geven, maar als de wederzijdse opa’s en oma’s dat ook doen en de ooms en tantes ook nog eens, dan wordt het kind wel erg verwend. Overigens vinden kinderen de waarde van het cadeau vaak niet eens zo belangrijk. Het gevoel van iets krijgen en het mogen uitpakken schept ze al genoeg voldoening. Vandaar dat chocoladeletters en andere kleine traktaties al jaren populaire cadeaus zijn om te geven. Ze zijn niet duur en kinderen worden er altijd blij van!

Speel een bingo

Een leuke tip om wat structuur aan de avond te geven, is het spelen van een bingo. Gemiddeld duurt een rondje bingo ongeveer drie kwartier, maar dat zal in deze setting iets langer gaan duren. Je spreekt namelijk af dat iemand die een rijtje vol heeft, een cadeautje met zijn naam erop mag uitpakken. Is de hele kaart vol, dan mag diegene bijvoorbeeld twee cadeautjes uitpakken. Je kunt hier uiteraard zelf je eigen draai aan geven. Een schaaltje strooigoed op tafel en het feest is compleet.

Maak er een speurtocht van

Wil je de kinderen een tijdje zoet houden? Laat ze dan door middel van briefjes met aanwijzingen zelf hun cadeautjes zoeken!