Top
  >  Mode & Beauty   >  De modetrends voor winter 2021
bond jas

Het begint steeds meer op winter te lijken. De dagen worden korter en het weer wordt steeds guurder. Hiervoor wil je je dan natuurlijk warm aankleden, maar er tegelijkertijd ook leuk en trendy uitzien. Daarom zullen we in dit artikel de modetrends voor de winter van 2021 bespreken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Fake fur

Fake fur, ook wel nep bont genoemd, is zeker een trend deze winter. Naast dat het er leuk uitziet, zit het ook nog eens lekker door de zachte stof en houdt het je natuurlijk uitstekend warm. Je kunt dan ook kiezen voor een jas van fake fur om een statement te maken, maar je kunt het ook in kleine accessoires of details terug laten komen. Zo heb je verschillende kleding bij van den Assem met fake fur elementen. Daarnaast zie je het ook steeds vaker terugkomen bij schoenen. De binnenkant van de schoen is dan vaak van fake fur, waardoor je heerlijke warme voeten zult hebben. Zo kun je kiezen voor dames instapschoenen met fake fur. Normaalgesproken zijn deze schoenen wat kouder doordat je blote enkels hebt, maar met een binnenkant van fake fur zullen je voeten alsnog heerlijk warm blijven. 

Kleur

Daarnaast is kleur zeker een trend op het gebied van mode deze winter. Voorheen zagen we voornamelijk neutrale kleuren, maar deze winter is dat wel anders. Voornamelijk felle kleuren, als roze, geel en blauw, zul je deze winter vaak terug zien komen. Kleur maakt het in deze grauwe tijden ook net allemaal wat vrolijker, waardoor het zeker leuk is om mee te doen met deze trend. Je kunt het al erg simpel toepassen. In plaats van weer te kiezen voor een zwart trui, pak dan nu eens een keer een groene of roze in de winkel. Je zult versteld staan van het effect. Dit is dan helemaal leuk om te combineren met je schoenen. Hebben je schoenen bijvoorbeeld een blauw detail? Laat deze kleur dan ook in de rest van je outfit terugkomen. 

Patronen

Ook deze winter zijn weer een aantal specifieke patronen een trend die we veel terugzien komen. Dit jaar zijn dat strepen en blokken. Heb je dus een trui in de kast hangen met een blok- of juist streeppatroon? Pak deze dan snel weer een keer uit de kast. Daarnaast zie je dit patroon ook terugkomen andere kledingstukken, zoals broeken, jassen, hoeden, je kunt het zo gek niet bedenken. Wanneer je helemaal wilt uitpakken kies je voor een blokpatroon waarbij ieder patroon uit een andere print bestaat. 

Oversized

Deze trend is niet nieuw en zien we de laatste jaren al vaker voorbij komen, maar ook zeker dit jaar is oversized een trend. Dit zien we dan ook in verschillende kledingstukken terug, van een oversized jas tot een 90’s jeans met wijde pijpen. Over het algemeen geldt hierbij hoe groter, hoe beter. Naast dat het leuk en trendy staat is het ook nog eens lekker warm. Een groter warme jas heb je natuurlijk altijd nodig in de winter en als het dan ook nog eens trendy staat als de jas extra groot is, is het een win-win situatie.  

Goud, goud en nog eens goud

Tot slot, kun je er in de wintermaanden en dan voornamelijk in december niet omheen. Alles is goud en dit kun je dan ook zeker doorvoeren in je kleding. Niet enkel je sieraden zijn meer goudkleurig, maar ook je blousje. Je ziet het dan ook steeds vaker terugkomen bij de grote modemerken, maar ook gewoon in de winkelstraten. Je kunt ook kiezen voor een leuk metallic gouden tasje of juist stoere gouden boots. Op deze manier maak je je outfit net wat spannender. Bovendien is goud erg mooi om te combineren met neutrale kleuren. Als je helemaal wilt uitpakken, kun je het natuurlijk ook combineren met felle kleuren. 

Kortom, je kunt deze winter alle kanten op wat betreft de trends. Zo kun je gaan voor een lekkere warme jas of trui van fake fur of juist een subtiele touch van fake fur aan de binnenkant van je schoenen. Daarnaast kun je helemaal los gaan met felle kleuren en patronen, zoals strepen en blokken. Verder zijn oversized items ook dit jaar weer helemaal in en om je winteroutfit dan helemaal af te maken voeg je gouden items toe.