Top
  >  Lifestyle   >  De voor- en nadelen van een vrouwencondoom

We kennen allemaal het condoom voor mannen, maar tegenwoordig wordt het condoom voor vrouwen ook steeds populairder. Een condoom voor vrouwen werkt in principe hetzelfde als een condoom voor mannen. Zo vangt het condoom het sperma op en kun je niet zwanger worden. Het vrouwencondoom wordt bij de vrouw ingebracht waardoor het sperma niet in de baarmoeder terecht kan komen. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van een vrouwencondoom? In dit artikel lees je er alles over. 

De voordelen van een vrouwencondoom

Ten eerste is het gebruiken van een condoom belangrijk om je te beschermen tegen soa’s en een zwangerschap. Dit doet het condoom aangezien het ervoor zorgt dat het sperma van de man niet in de baarmoeder kan komen van de vrouw. Vaak wordt er gezegd dat het gebruiken van het condoom het voorspel onderbreekt. Dit is bij een vrouwencondoom niet het geval, je kunt het namelijk van tevoren al in doen en hoeft hierdoor niet te stoppen tijdens het voorspel. Daarnaast kun je door middel van vrouwencondooms veilig en hygiënisch seks hebben als je ongesteld bent doordat het condoom wordt ingebracht bij de vrouw. Bovendien is het gebruik van een vrouwencondoom ook hormoonvrij, wat je bijvoorbeeld niet altijd bij andere anticonceptie hebt, zoals de pil of een spiraal. Je bent met het gebruiken van een vrouwencondoom dan ook niet afhankelijk van de man. Wanneer de man bijvoorbeeld aangeeft geen condoom te willen gebruiken. Je kunt het vrouwencondoom namelijk al van tevoren in doen, 

De nadelen van een vrouwencondoom

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen bij het gebruiken van een vrouwencondoom. Een vrouwencondoom is namelijk prijziger dan een condoom voor mannen. Een vrouwencondoom kost namelijk ongeveer twee euro per stuk. Daarnaast kun je het vrouwencondoom ook zien zitten. Je ziet een randje bij de vagina. Het kan voorkomen dat je dit minder prettig en mooi vindt. Hierdoor kan het voorkomen dat zowel jij als je partner minder zin hebben in seks. Hiervoor kun je dan ook gebruik maken van een seksspeeltje zoals een cockring. Dit is een ring die om de penis geschoven wordt om zo langer een erectie te behouden. Een cockring is dan ook te gebruiken in combinatie met een vrouwencondoom. 

Kortom, het gebruik van een vrouwencondoom wordt steeds populairder vanwege de vele voordelen. Het beschermt tegen soa’s en een zwangerschap, is hygiënisch en hormoonvrij. Daarentegen is het wel wat duurder dan een condoom voor mannen en kun je het minder mooi vinden doordat er een randje zichtbaar is.