Top
  >  Geen categorie   >  De voordelen van een traplift in huis

Wat de voordelen zijn van een traplift op de trap die zich in je huis bevindt? Heb je even? Want al is de drempel voor velen figuurlijk best aan de hoge kant, als die lift eenmaal op de trap gemonteerd zit wil vrijwel niemand meer zonder.

Je hebt altijd de keuze

Wat veel mensen die blij zijn met hun trapliften aangeven, is dat het vooral zo prettig is om voortaan een keuze te hebben. Ze kunnen nog steeds gebruikmaken van de trap, op de momenten waarop dat goed gaat of wanneer ze dat willen. Maar wanneer dat niet het geval is, of dat nu een paar keer per dag of maar een paar keer per week is, staat de lift ook klaar om zijn werk te doen. Heb je een keer je handen vol als je de trap op moet? Dan stap je lekker op de lift, wel zo veilig. Heb je een lange dag achter de rug, of ben je nog wat stijf omdat je net wakker bent? De lift staat voor je klaar! Heb je echter een prima dag, en wil je wat extra beweging? Dan houdt niets of niemand je tegen om gewoon de trap te gebruiken. Een traplift van Handicare wordt op je bestaande trap gemonteerd, en wel zo dat deze altijd normaal te gebruiken valt. Een fijn idee, toch, altijd wat te kiezen hebben?

Een beetje extra comfort

Naarmate we ouder worden, worden we ook vaak wat minder streng voor onszelf. De tijd van hard werken, van altijd maar ‘moeten’ is voorbij. Dit is de tijd om te gaan genieten, om onszelf wat meer te gunnen. Om te kiezen voor comfort. Dat zie je bijvoorbeeld terug in het aantal elektrische fietsen dat wordt verkocht; alhoewel mensen uit steeds meer leeftijdsgroepen ervoor kiezen, zijn vijftigplussers toch echt de grootste afzetgroep. Een traplift kun je op dezelfde manier zien. Je kunt misschien nog ‘normaal’ traplopen, net zoals je ook zonder ondersteuning kunt fietsen. Maar hoe lekker is het om het niet altijd te hoeven, en het comfort in huis te hebben om je gewoon naar boven en beneden gebracht te laten worden?

Een prettige gedachte

Bij vrijwel niemand gaat het bewegen op latere leeftijd nog net zo soepel als voorheen. Niets aan te doen, ook mensen zijn nu eenmaal aan slijtage onderhevig. Voor heel veel mensen breekt ooit het moment aan waarop een trap gewoon niet meer lukt, of niet meer veilig is. Het is fijn om daarop voorbereid te zijn, en niet pas als het moment daar is op stel en sprong een oplossing te hoeven bedenken. Door een traplift wat eerder te laten monteren ben je niet alleen goed voorbereid, je kunt er ook al lekker van genieten voor het echt niet meer anders kan.