Top
  >  Lifestyle   >  Dikke vrienden maken je dik

>
Waar je mee om gaat word je mee besmet, zeggen we wel eens. Dat is niet erg als het om een stopwoord of een andere gewoonte gaat, maar nu is gebleken dat je overgewicht kunt krijgen door dikke vrienden of familieleden in de buurt!

Mensen worden beïnvloed door dikke familieleden of vrienden in hun omgeving. Mensen met overgewicht zouden hun vrienden met een normaal gewicht mee trekken in hun ongezonde levensstijl. Dit blijkt uit een studie van de universiteit van Arizona. De onderzoekers die de studie verrichtten, voerden het onderzoek uit onder 101 vrouwen en hun 812 naasten en vrienden.

Dikke vrienden maken wordt nu dus wel erg serieus. Je neemt vaak hobby’s en gewoonten over van je vrienden en dit zou volgens het onderzoek ook gebeuren met dikker worden. Dikke vrienden zouden er namelijk voor zorgen dat je overgewicht als normaal gaat zien, ook ga je automatisch meer eten en minder bewegen met dikke vrienden om je heen.

Omdat je met dikke vrienden eerder geneigd bent voor de tv te hangen dan iets actiefs te gaan doen, kom je al snel een paar kilo’s aan. Het samen zijn gaat dan gepaard met eten, waardoor je sneller dik wordt. Het is zelfs zo, dat hoe meer dikke vrienden en familieleden je om je heen hebt, hoe groter de kans is dat je BMI omhoog schiet!