Top
  >  Lifestyle   >  14 dingen die je echt niet meer zal doen deze Kerst

Dingen niet doen met Kerst
Kerstmis is het seizoen om vrolijk en gelukkig te zijn! Ondanks dat zorgt deze periode met alles wat erbij komt kijken, zoals het kopen van cadeaus, het bereiden van het kerstdiner en het samenzijn met de hele familie, voor de nodige stress.

Zou het niet heel fijn zijn als je dit jaar kunt leren van de fouten die je gemaakt hebt tijdens alle voorgaande feestdagen? Zodat je ditmaal niet gefrustreerd bent, maar kunt genieten. Als gelukkige kerstdagen dit jaar op je wensenlijst staan, dan kan het onderstaande lijstje met 14 dingen die je echt niet meer zal doen deze Kerst je daarbij zeker helpen.

 1. Ik zal de feestdagen niet gebruiken als een excuus om elke avond glühwein te drinken. Ook al is het met al die specerij bijna een medicijn.
 2. Ik zal mijn kind niet vernederen door hem te hullen in een kerstoutfit. Oh, maar elfenpakje is wel heel schattig!
 3. Ik zal niet ruziën met mijn schoonmoeder over of mijn baby te moe, te hongerig, te koud of te warm is. Ik ben de mama en ik weet wat mijn kindje wil.
 4. Ik zal de kerstchocolaatjes niet openmaken voor 22 december.
 5. Ik zal niet vergeten om te tellen hoeveel batterijen ik nodig heb voor het nieuwe speelgoed en het dan keer 3 doen.
 6. Beter nog, ik zal geen speelgoed kopen dat batterijen nodig heeft. Er is maar zoveel piepen, loeien en knipperen wat een vrouw aankan.
 7. Ik zal niet proberen om het hele kerstdiner van nul af aan zelf te maken. Mijn pannen zijn nooit hersteld van vorig jaar net zoals mijn zenuwen.
 8. Ik zal niet proberen om handgemaakte cadeaus voor de grootouders te maken. Minuscule handafdrukken in klei zien er in werkelijkheid nooit zo goed uit als in mijn hoofd.
 9. Ik zal niet teleurgesteld zijn als mijn kindje het zorgvuldig gekozen kerstcadeau negeert en alleen oog heeft voor de doos waarin het kwam.
 10. Ik zal niet doen alsof mijn kind het 5-gangen kerstdiner mee-eet en aan tafel blijft zitten. Want wie beweert dat rijstwafels en rozijntjes niet feestelijk zijn?
 11. Ik zal tijdens de kerstborrel op mijn werk niet vergeten dat ik een moeder ben met slaaptekort die na een drankje al naast haar schoenen gaat lopen.
 12. Ik zal niet ‘nog één cadeautje’ kopen voor mijn kind. Eerlijk!
 13. Ik zal niet mijn competitieve aard de overhand laten krijgen tijdens het spelen van Trivial Pursuit met tante Ans en opa Piet.
 14. Ik zal niet tolereren dat mijn kinderen op eerste kerstdag opstaan voor dag en dauw. Cadeaus of geen cadeaus, het is geen ochtend tot het ten minste 6.30 uur is!

Foto: Pixabay