Top
  >  Familie   >  4 dingen voor een geweldige Oud en Nieuw

geweldige Oud en Nieuw
Het is weer bijna oudejaarsavond. Vier jij de jaarwisseling gezellig met je gezin, dan is het natuurlijk de bedoeling dat het een echt feestje wordt. Met de volgende 4 dingen voor een geweldige Oud en Nieuw gaat dat zeker lukken.

 1. Maak een hoogtepunten top 10

  Blik met je hele familie terug op 2015 en schrijf samen de hoogtepunten van het afgelopen jaar op. Het is ook een leuk idee om je kinderen te vragen naar hun eigen herinneringen. Noteer bijvoorbeeld hun favoriete liedje, film en iets bijzonders dat er dit jaar is gebeurd. Deze speciale herinneringen kun je opruimen met de kerstspullen en ze volgend jaar december weer tevoorschijn halen en terugblikken.

 2. Veilig genieten van vuurwerk

  De veiligste manier om te genieten van het vuurwerk is om met je kinderen achter het raam al dat moois te bewonderen. Creëer binnen een gezellig plekje waar je samen kunt kijken naar het sierwerk. Gaan jullie toch naar buiten, zorg dan dat ze goed beschermd de straat op gaan! Als volwassenen geef jij het goede voorbeeld. Bescherm je ogen, oren en gebruik je een aansteeklont.

  Draag een vuurwerkbril, ze zijn gratis

  Net als je in een auto een gordel draagt om je te beschermen, draag je met Oud en Nieuwe ook vuurwerkbescherming. De ogen van kinderen zijn echt heel kwetsbaar. Deze bescherm je met een speciale vuurwerkbril, zelfs als je alleen maar naar vuurwerk gaat kijken. Deze brillen geven extra bescherming doordat de ogen rondom beschermd worden.

  Niet alleen bij vuurwerkverkooppunten, maar ook bij opticiens vind je vaak vuurwerkbrillen. Bij de winkels van Specsavers kun je tot en met 31 december terecht voor gratis vuurwerkbrillen voor zowel kinderen als volwassenen.
  Vuurwerkbrillen oordoppen

  “Jaarlijks lopen er tussen de 800 en 1.600 Nederlanders gehoorschade op door vuurwerk.”

  Bescherm je oren

  Veel mensen weten niet dat een vuurwerkknal heel wat schade aan de oren kan opleveren. Net als bij concerten is het met de jaarwisseling verstandig om oordoppen te dragen. Als je regelmatig aan een geluidsniveau van 80 decibel of hoger wordt blootgesteld is het risico op gehoorbeschadiging groot. Vuurwerk is al snel 120 decibel en een knal van een strijker is zelfs 160 decibel. Dit kan zorgen voor een levenslange gehoorschade.

  Er bestaan oordopjes die je oren beschermen tegen al dat geknal. De filters in deze gehoorbeschermers dempen het geluid maximaal en zorgen ervoor dat je gesprekken blijft verstaan. Kies voor iets wat je oren goed beschermt, zoals deze oordopjes die beschikbaar zijn voor kinderen en volwassenen. Tijdens de decemberperiode zijn deze gehoorbeschermers hier te koop voor €9,95 in plaats van €12,95.

 3. Lekkere hapjes en drankjes

  Uiteraard zet je met Oud en Nieuw heerlijke hapjes op tafel. Kinderen kun je bijvoorbeeld laten smullen van mini pizza’s, kleine worstenbroodjes en lekkere cupcakes. Maak ook een feestelijke kindercocktail, serveer het in een bijzonder glas en geef het een speciale naam.

 4. Spelletjes, dansen en karaoke

  Voor jongere kinderen kan oudejaarsavond enorm lang duren. Om je kroost bezig te houden kun je op briefjes allerlei activiteiten zetten, zoals een spelletje spelen, dansen en karaoke. De papiertjes doe je in een pot en elk uur mag iemand grabbelen en doe je de activiteit gezellig met zijn allen.