Top
  >  Familie   >  9 dingen die moeders tegen elkaar zeggen tijdens een avondje uit

moeders samen
Tijdens een avondje uit met alleen maar moeders kom je niet zo snel terecht in de hipste clubs. Dat neemt niet weg dat zo’n avond met allemaal gelijkgestemde dames heel fijn is en soms zelfs levensreddend kan zijn. Even volwassen gesprekken met vrouwen die begrijpen hoe het is om mama te zijn. De onderstaande zaken zijn typische dingen die moeders dan tegen elkaar zeggen.

 1. “Ik kan niet komen.”

  Door onvoorziene omstandigheden is er altijd wel een mama die op het laatste moment moet afzeggen. De oorzaak kan een zieke peuter zijn, een echtgenoot die moet overwerken of één van de vele andere dingen die moeders oplossen.

 2. “Sorry, ik ben te laat! Mijn kind ging door het lint toen ik wegging.”

  Des te meer reden voor een avondje uit! Denk niet heel de tijd aan je oogappel, probeer het leuk te maken voor jezelf en geniet van je vrije tijd.

 3. “Je zult echt niet geloven wat mijn man heeft gedaan!”

  Er is altijd wel een mama die even haar gevoelens kwijt moet over iets doms dat haar partner heeft gedaan. Meestal gaat het om de kinderen en is het eigenlijk heel grappig.

 4. “Wie wil er een fles wijn delen?”

  Net als de meeste mensen tijdens een avondje uit, drinken moeders ook graag een paar drankjes. Want met een fles op tafel komen de sappigste verhalen naar boven.

 5. “Ik ben zo moe, het is zo’n lange week geweest!”

  Meestal komt deze uitspraak van een moeder waarvan haar kind ziek is, bezig is met zindelijkheidstraining of gewoon een peuter heeft.

 6. “Wat zou jij doen als …?”

  Problemen met slapen, ellende op school, kwesties omtrent de echtgenoot, gedragsproblemen. Noem het maar op, werkelijk alles passeert de revue als mama’s onder elkaar zijn.

 7. “Laten we proberen om niet over onze kinderen te praten.”

  Het lijkt elke keer weer een goed voornemen, maar laten we eerlijk zijn. Het gebeurd werkelijk nooit dat er de hele avond niet gepraat wordt voor de kinderen.

 8. “Ik heb zo’n ontzettende honger!”

  Elke keer is er wel een moeder in de groep die vergeten is om te eten, simpelweg omdat ze de tijd niet had. Gelukkig is er altijd een andere mama die iets lekkers heeft gemaakt of een pakje kinderkoekjes in haar tas heeft.

 9. “Waarom heb ik 10 gemiste oproepen?”

  Het is geen mama’s avondje uit zonder dat één van de moeders een oproep of een sms mist van iemand die thuis is bij haar kinderen. Meestal is het een echtgenoot die op zoek is naar de juiste knuffel of hulp nodig heeft bij het naar bed brengen.