Top
  >  Mode & Beauty   >  Dit is waarom tijdloze items je investering waard zijn

Door de tijd heen kun je goed zien dat mode tijd onderhevig is, en per seizoen snel kan veranderen. Denk aan de herintrede van de flared jeans, of aan de nieuwe trend van de door de Kardashians gedragen wielren mode. Wat dit jaar in, kan volgend jaar alweer ‘uit’ zijn. Het belangrijkste aan mode is dat het uitdraagt wie jij bent, of hoe je je voelt. En van alles trends is een goede tijdloze look toch wel het meest inzetbaar en het langste houdbaar. Een tijdloos item gaat langer mee en kan jarenlang zorgen voor een mooie uitstraling aan je outfit. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het toevoegen van een mooie leren blouse aan je collectie? Deze kan net als een leren jack mooier worden met de tijd, en is je investering zeker waard. Hieronder volgen een aantal redenen waarom tijdlze items je investering waard zijn. 

Bespaar kosten en denk aan het milieu

Allereerst is een tijdloos item niet aan modeverschijnselen onderhevig. Het woord zegt het al, maar je kunt een tijdloos item op ieder moment aan. Kwaliteit kost vaak iets, maar dan heb je ook wat. En over het algemeen is dat alsnog voordeliger dan ieder jaar ‘tijdelijke trends’ bekostigen. Een leren broek high waist bijvoorbeeld, kan je eindeloos combineren voor elke gelegenheid. Met een mooie witte blouse, french tuk of juist oversized over je leren broek heen. Met hakken, met sneakers, met een mooie wollen trui of juist met een party top. Een high waist leren broek helpt je met gemak aan net even dat ‘aangeklede’ gevoel en het zorgt vaak ook voor een mooie sexy uitstraling. Ten tweede is investeren in een tijdloos item beter voor het milieu. Een item wat langer meegaat, zorgt voor minder afval, minder transport, en minder productie. 

Wanneer is een item tijdloos?

Tijdloze items herken je vaak aan een bepaalde elegantie, een uitstraling die laat zien dat dit een item is van goede kwaliteit. Of het nu juist een stoer leren jack is of een klassieke leren blouse, een tijdloos item zal in de was niet snel verkleuren of vervormen. Een tijdloos item heeft een uitstraling die de basis kan vormen voor iedere outfit, en is niet zomaar te verwarren met een ‘basis item’. Dit zijn vaak items die je goed als onderlaag kunt aandoen onder bijvoorbeeld een mooi colbertje of vestje. Een tijdloos item zou dan weer wel een goede basis kunnen vormen voor een duurzame collectie aan mooie kleding. Een tijdloos item is de oplossing voor die momenten dat je even echt niet weet wat je aan moet. Ook al puilt je kledingkast uit van de items. Een tijdloos item zit altijd goed.