Top
  >  Algemeen   >  Dit zijn de TikTok trends van 2024 

TikTok is een razend snel groeiend platform. Niet alleen het jonger publiek is tegenwoordig nog te vinden op de app, maar steeds meer gebruikers van alle leeftijden vinden hun weg naar TikTok. Je kan er urenlang op scrollen en je zult je niet snel vervelen door het grote aanbod aan content. Tussen al deze content zijn er ook trends die snel en vaak veranderen. Maar ben jij op zoek naar trends die het gehele jaar blijven? Ontdek de diverse trends hier! 

AI

De AI trend op TikTok groeit de laatste tijd aanzienlijk en het zal alleen nog maar groeien. De integratie van AI filters en muziek wordt enorm groot. Makers verleggen steeds de grenzen en TikTok loopt voorop in de AI ondersteunde content revolutie. Maar niet alleen in de content speelt AI een grote rol, ook het algoritme op TikTok is AI ondersteund. Hierdoor volgen TikTok gebruikers steeds minder accounts. Want mensen krijgen toch wel te zien wat ze interessant vinden op de “voor jou” pagina. Door de doorlopende verbetering van het AI algoritme, zal het ook steeds moeilijker worden om volgers te krijgen. Gelukkig kan Followersnet hier een handje bij helpen. Bij Followersnet kun je TikTok volgers kopen! Daardoor kan je je account de boost geven die jou motiveert om actief te blijven op TikTok. 

Duurzaamheid 

Duurzaamheid is ondertussen geen trend meer, maar een essentieel onderdeel. Door de groeiende belangstelling voor duurzaamheid is er een grotere focus op duurzaam leven. Daarom zijn er ook regelmatig populaire challenges gekoppeld aan een milieubewuste levensstijl. Deze challenges zullen ook in 2024 populair zijn en eventueel zelfs alleen nog maar populairder worden. 

E-commerce 

TikTok wordt langzamerhand een e-commerce platform met geïntegreerde koopknoppen. In het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en in een aantal zuidoost Aziatische landen is “TikTok shop” al gelanceerd. Daardoor is het mogelijk om in de app zelf producten te kopen. Wat ideaal is voor TikTok, want er worden veel verschillende producten gepromoot. Het gerucht gaat dat deze winkelmogelijkheid ook alsnog in Europa gerealiseerd gaat worden. Ook al heeft de Europese Unie veel regels waar TikTok zich aan moet houden.

Technologieën 

TikTok brengt regelmatig nieuwe functies uit. Vaak zijn deze nieuwe functies in eerste instantie hot and happening. Houd dan ook in de gaten welke nieuwe technologieën de app heeft. Hierdoor speel je meteen in op een opkomende trend. Daarnaast is de kans groot dat TikTok content met deze nieuwe functies een boost geeft. Zodat mensen snel de functie ontdekken.