Top
  >  Lifestyle   >  Dr. Fish pedicure veroorzaakt infecties


Steeds meer mensen gaan voor een pedicure die uitgevoerd wordt door kleine visjes. De vissen zouden zorgen voor superzachte voeten. Toch blijkt deze manier van pedicure niet zo onschuldig als dat het lijkt. Er kunnen namelijk infecties optreden na deze vissenpedicure.

Een bepaalde vissoort, de Gara Rufa vis, eet bij deze pedicurebehandeling de dode huidcellen van je voeten. Dit doen ze met hun mond, ze hebben gelukkig geen tanden dus de behandeling zou geen pijn doen. De Daily Mail meldt dat de dr. Fish pedicure door de Britse gezondheidsdienst is onderzocht.

De populaire dr. Fish pedicure is te ondergaan voor 10 tot 60 euro. Je voeten worden dan in een bak met water gezet met tientallen kleine Gara Rufa visjes, die de dode huidcellen van je voeten eten. Volgens de Britse onderzoekers veroorzaakt deze manier van pedicure infecties. Ook kunnen ziektes makkelijk worden overgedragen.

In Amerika is de vissenpedicure al in 14 staten verboden. Het is nog niet bekent of in Nederland ook wordt geluisterd naar de uitspraak van de Britse gezondheidsdienst.