Top
  >  Algemeen   >  DVD: My Sister’s Keeper
a


De film My Sister’s Keeper vertelt het hartverscheurende verhaal van een familie die vecht tegen kanker en een meisje dat in opstand komt als zij haar beenmerg moet afstaan aan haar zus.

My Sister’s Keeper is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Jodi Picoult en gaat over de zusjes Kate (Sofia Vassilieva) en Anna Fitzgerald (Abigail Breslin). De ouders van de meisjes, Sara (Cameron Diaz) en Brian (Jason Patric), besluiten om nog een kind te nemen als zij horen dat hun 2 jaar oude dochter Kate leukemie heeft en hopen zo haar leven te kunnen redden.

In hun jonge leventje ondergaan de meisjes talloze injecties, transfusie en operaties om zo Kate in leven te houden. Maar wanneer de 13 jarige Anna haar beenmerg moet afstaan aan haar doodzieke zus heeft ze er genoeg van. Ze wilt haar eigen leven lijden en klaagt haar ouders aan.

Tijdens de rechtszaak verslechtert de toestand van Kate. Maar nog voordat de rechter uitsprak kan doen wordt bekend dat Kate aan Anna heeft gevraagd om niet mee te werken aan de operatie, omdat zij ervan overtuigd is dat ze de operatie niet overleefd. Anna wint de rechtszaak en Kate overlijdt daarna in het ziekenhuis. Hoewel de familie erom lijdt onder het verlies van Kate, is dit voor hen ook een nieuwe start als gezin.

My Sister’s Keeper is nu verkrijgbaar op DVD.