Top
  >  Lifestyle   >  E-bike populair onder vrouwen

De zomer staat weer voor de deur en dan is er niets lekkerder dan ontspannen. Dit kun je natuurlijk doen door op de bank te gaan liggen, maar het is ook goed om in beweging te blijven. De perfecte tussenoplossing om te ontspannen en actief bezig te zijn is door te fietsen op een e-bike. Een e-bike heeft dan ook verschillende voordelen ten opzichte van een normale fiets. Ben je benieuwd waarom een e-bike zo populair is onder vrouwen? Lees dan snel verder!

Gemakkelijker, maar ook sneller fietsen

Een e-bike is een fiets met trapondersteuning. Zoals het woord al zegt krijgt je trap op het pedaal extra ondersteuning vanuit een elektrische motor. Hierdoor hoef je minder hard te trappen en zul je dus ook sneller gaan. Dit is natuurlijk ideaal als je niet meer zoveel energie hebt en hierdoor moeilijker kunt fietsen. Met trapondersteuning op een fiets van www.eltenerfahrradprofi.nl zul je alsnog lekker ontspannen kunnen fietsen. Daarnaast ben je ook veel sneller. Dit is ideaal voor korte afstanden, waardoor je nog sneller op je locatie bent. Voornamelijk voor lange afstanden kun je door middel van een e-bike alsnog de fiets pakken. Je zult namelijk beduidend sneller op je locatie zijn met een e-bike dan een normale fiets. 

Milieuvriendelijk en lage onderhoudskosten

Doordat je sneller de fiets zult pakken in plaats van een ander vervoersmiddel is dit natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Een auto of het openbaar vervoer stoten natuurlijke verschillende stoffen uit wat niet milieuvriendelijk is. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van een fiets natuurlijk ook veel lager dan van bijvoorbeeld een auto. De kosten van bijvoorbeeld de wegenbelasting en de verzekering van een auto zul je al niet hebben, wat natuurlijk veel geld bespaard. Bij een e-bike zal je accu de grootste kostenpost zijn. Dit is dan ook een investering voor de lange termijn. Wanneer je eenmaal een flyer e bike met een goede accu hebt aangeschaft kun je hier jaren mee voorruit. 

Kortom, een e-bike is de ideale investering voor vrouwen om te ontspannen, maar tegelijkertijd toch actief bezig te zijn. Je kunt door middel van een e-bike gemakkelijker en sneller fietsen. Hierdoor kun je toch een rondje fietsen als je minder fit bent en ben je sneller op je locatie. Je zult dus sneller de fiets pakken, waardoor je milieuvriendelijk bezig bent en ook nog eens kosten bespaard. Een e-bike is dus zeker de investering waard!