Top
  >  Lifestyle   >  Een dagje naar de Huishoudbeurs 2014

Ellen Huishoudbeurs 2014
Gister ben ik voor het eerst van mijn leven naar de Huishoudbeurs 2014 geweest. Een dag waarvan ik dacht dat ik die niet voor mijn 50ste verjaardag zou beleven.

Graaiende en kakelende huisvrouwen met boodschappentrolleys en een chaos waar de Drie Dwaze Dagen en het Prijzencircus niet tegenop kunnen, dat is het beeld dat ik had van de Huishoudbeurs. Kortom, ik had vooroordelen genoeg! Maar de beurs trekt jaarlijks tienduizenden vrouwen waardoor ik het dan ook tijd vond om zelf de proef op de som te nemen en me te wagen aan een dagje Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam.

VIP arrangement

VIP Lounge

VIP Lounge


Ik had een VIP arrangement ontvangen voor de Huishoudbeurs. Dit kaartje kost 59,00 euro en voor een normale entreekaart betaal je online 16,50 euro en aan de kassa 19,50 euro. Hiervoor krijg je een eigen entree met garderobe, waar je tussendoor ook je tassen kunt stallen. In de VIP Lounge kun je zitten en met een kopje koffie of thee, een glaasje sap of bubbels en met iets lekkers even tot rust komen. Daarnaast krijg je ook een paraffine handpakking en een hoofd- en voetmassage, wat na al dat geloop over de beurs erg fijn is. Ook krijg je na afloop een goodiebag mee naar huis.

Huishoudbeurs van boven

Huishoudbeurs van boven

Huishoudbeurs 2014

De allereerste Huishoudbeurs werd gehouden in 1950. In die tijd was het vooral een beurs waar het draaide om huishoudelijke snufjes, maar tegenwoordig ligt de focus een beetje anders. Natuurlijk speelt het huishouden nog een rol, maar de nadruk ligt nu op fashion, beauty, home, family, food, drinks en entertainment. De bezoekers van de beurs zijn voornamelijk vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. Je ziet veel groepjes vriendinnen, moeders met hun dochters en af en toe een man.

Gratis bitterballen zorgen voor lange rijen en chaos

Gratis bitterballen zorgen voor lange rijen en chaos

De beurs bestaat uit 5 grote hallen en heeft een beetje iets weg van een enorme markt. Je vindt er kleding, beautyproducten, accessoires voor in huis, schoonmaakartikelen en heel veel eten wat je kunt proeven. Daarnaast kun je meedoen aan allerlei spelletjes om producten te winnen, wat zorgt voor een kermisgevoel. Ook kun je kijken naar optredens, meedoen aan workshops of je laten masseren. Verder vind je op de beurs veel aanbiedingen variërend van wasmiddel tot nagellak en koekjes.

Sommige mensen hadden grote reiskoffers mee

Sommige mensen hadden grote reiskoffers mee

Boodschappentrolley! de accessoire van de Huishoudbeurs

Boodschappentrolley, de accessoire van de Huishoudbeurs!

Mijn beleving

Ik moet eerlijk zeggen dat het af en toe behoorlijk druk was, maar ik keek wel mijn ogen uit. Was ik net gewend aan alle vrouwen met boodschappentrolleys, zag ik opeens vrouwen met enorme koffers voorbijkomen. Ondanks dat je soms niet vooruitkomt door alle trolleys was de sfeer goed.

Ik vond het een gezellige beurs die veel weg heeft van een hele grote markt. Er zijn veel aanbiedingen en gratis producten, maar als je de kosten van de entree, parkeerplaats enzovoort meerekent ben je over het algemeen meer krijgt. Voor mij draaide het om de beleving en als je een gezellig dag weg wilt, is de Huishoudbeurs een leuk dagje uit.