Top
  >  Inspire   >  Een dagje weg in de zomer? Dit kun je gaan doen!

Inmiddels is de vakantie bijna weer aangebroken en dan is het natuurlijk wel zo leuk om er lekker op uit te gaan. Het kan natuurlijk dat je gaat genieten in het buitenland of voor een langere periode in Nederland op vakantie gaat, maar daarnaast is het ook erg leuk om een dagje weg te organiseren en dan zijn er in Nederland erg veel dingen die je kunt doen. Ook als je niet op vakantie gaat, is het heerlijk om even te ontspannen en een dagje weg te gaan in de zomer. Dan is het nog de vraag wat je kunt gaan doen? Lees dan snel verder voor een aantal leuke ideeën. 

Stad of dorp

Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar een stad of dorp waar je nog nooit geweest bent. Vaak hoeft dit helemaal niet ver weg te zijn en kom je op deze manier op plekken waar je nog nooit bent geweest. Erg leuk dus om je eigen omgeving nog beter te leren kennen. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om nog een aantal winkeltjes in te gaan of ergens even wat te gaan eten en drinken. Als je wat verder weg wilt, is dit ook het ideale moment om dat te doen. Pak de auto of stap in het openbaar vervoer en ga er lekker op uit. Je zult verstelt staan van de leuke, mooie en gezellige plekjes die Nederland te bieden heeft.

Dagje naar het strand

Als het lekker weer en de zon heerlijk schijnt, is het natuurlijk wel zo fijn dat je kunt afkoelen. Wanneer je een dagje naar het strand gaat kun je de hele dag zorgeloos ontspannen en af en toe even afkoelen in de zee. Ook hier kun je het zo duur en luxe maken als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om zelf eten en drinken mee te nemen en op het strand te gaan liggen, maar je kunt ook bij een beachclub een strandbed huren. Dus pak je dames bikini’s er weer eens bij en je handdoek en ga heerlijk een dagje ontspannen aan de zee. 

Pretparken

Heb je behoefte aan wat meer actie of wil je een dagje weg met de kinderen die zich niet de hele dag vermaken aan het strand? Dan kun je ervoor kiezen om een dagje naar een pretpark te gaan. Dit is een ideale keuze als je kinderen hebt, aangezien ze zich hier de hele dag vermaken. Kies een pretpark bij jou in de buurt of maak er een langer uitje van en kies voor een pretpark verder weg.