Top
  >  Algemeen   >  Efficiënt opruimen doe je zo

In deze tijd van het jaar krijg je veel visite over de vloer en dan wil je je huis natuurlijk opgeruimd hebben. Daarnaast zul je aan het einde van het jaar ook vast wel een paar vrije dagen hebben, wat een perfect moment is om je huis helemaal op te ruimen en te reorganiseren. Je wilt dat alles een vaste plek heeft, handig is opgeborgen en er netjes uitziet, maar hoe ruim je efficiënt op? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen we je een aantal handige tips geven. 

Ruim de koelkast op

Ten eerste zul je veel eten in huis hebben voor de feestdagen, waardoor het fijn is als je koelkast helemaal schoon en opgeruimd is. Op deze manier kun je al je boodschappen netjes opruimen en kun je het ook weer makkelijk eruit halen als je het nodig hebt. Zo voorkom je dat je producten vergeet, doordat je ze simpelweg niet kunt zien en daardoor over datum zullen gaan. Haal dus eerst je koelkast helemaal leeg en zorg dat je alles afneemt met een doekje. Zonder dat je het doorhebt zal er iets gelekt zijn of zullen er andere vlekken in je koelkast zitten. Bovendien is het ook efficiënt om bepaalde producten in opbergdoosjes te doen, zo kun je bijvoorbeeld je kaas opbergen in kaasdozen. Hierdoor blijft je kaas langer lekker vers en ziet het er ook nog eens leuk uit als je het op tafel zet. 

Ruim kasten op

Verder kun je meer opbergruimte creëren door je kasten uit te zoeken en op te ruimen. Veel spullen zul je namelijk niet meer gebruiken en kun je bijvoorbeeld weggeven aan iemand anders. Hierdoor houd je zelf meer ruimte over in je kasten en kun je meer dingen opbergen. Bovendien is het ook nog eens een mooie kerstgedachte om spullen die je niet meer gebruikt weg te geven aan mensen die wat minder hebben. Dit kun je natuurlijk doen bij alle kasten in je huis, denk aan je kledingkasten, keukenkastjes, kastjes in de badkamer en zelfs je tv meubel. Overal zul je wel spullen tegenkomen waarvan je allang vergeten was dat je het überhaupt had. Daarnaast is het nog een goede tip om alles in dozen op te bergen. Zowel in kasten als op andere bergplaatsen, zoals op zolder, maar ook onder je bed. Hierdoor worden je spullen niet meer stoffig en kun je alles handig en efficiënt opbergen, zodat je het gemakkelijk terug kunt vinden. Bij Sunware kun je terecht voor allerlei opbergmaterialen, waaronder opbergdozen in verschillende soorten en maten.