Top
  >  Algemeen   >  Eigen zaak? Onderscheid jezelf en zorg dat je vandaag levert!

In een tijd waarin consumenten steeds hogere eisen stellen aan leveringssnelheid en betrouwbaarheid, is het belangrijker dan ooit om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Eén manier om dit te doen, door same day delivery aan te bieden. Same day delivery biedt klanten de mogelijkheid om hun bestelling dezelfde dag te ontvangen, wat een geweldige manier is om te laten zien dat je bereid bent om te investeren in hun tevredenheid. In dit artikel zullen we bespreken hoe je jezelf kunt onderscheiden door same day delivery aan te bieden, en de voordelen die het met zich meebrengt.

De belangrijkste voordelen van same day delivery

Het bieden van een ‘zelfde dag bezorgd’ optie biedt vele voordelen voor jou als ondernemer. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen van same day delivery:

Onderscheidend vermogen

Door same day delivery aan te bieden, kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie. Veel bedrijven bieden geen same day delivery aan, dus als jij wel same day delivery aanbiedt, kun je jezelf onderscheiden en een concurrentievoordeel hebben. Wanneer je klant last-minute nog een product van jou nodig heeft, kan dit met same day delivery snel opgelost worden. Voor 11:00 besteld, is namelijk dezelfde avond nog in huis!

Meer tevreden klanten

Klanttevredenheid is de sleutel tot een succesvolle zaak. Door same day delivery aan te bieden, kun je ervoor zorgen dat klanten hun bestellingen snel ontvangen. Bij de eerste afleverpoging wordt 99% van de zendingen op het vooraf afgesproken tijdstip aangeboden. Bovendien kunnen je klanten ook snel geholpen worden bij de klantenservice. Jij en je klanten kunnen op werkdagen van 9:00 tot 22:30 uur de klantenservice bereiken. Dit kan leiden tot meer positieve recensies en terugkerende klanten.

Meer verkoop

Same day delivery kan ook leiden tot een toename van verkopen. Klanten willen hun bestelling graag zo snel mogelijk in huis hebben, het liefst dezelfde dag. Ook dit jaar is er een groei van 100% te zien in het aantal same day bestellingen. Dit kan leiden tot een toename van de verkoop en een grotere omzet.

Zorg voor een efficiënte logistieke strategie

Daarnaast is het belangrijk dat je voor same day delivery een efficiënte logistieke strategie hebt. Gelukkig kun je makkelijk een same day delivery partij toevoegen aan je check-out, zodat je klanten kunnen kiezen uit meerdere bezorgopties. Dit zal uiteindelijk zorgen voor conversieverhoging. Dit zou kunnen betekenen dat je gaat samenwerken met een derde partij die gespecialiseerd is in de levering van goederen op dezelfde dag, zoals Trunkrs. 

Kortom, het aanbieden van same day delivery is een geweldige manier om jezelf te onderscheiden van de concurrentie en aan de verwachtingen van klanten te voldoen. Het kan leiden tot meer klanttevredenheid, een toename van verkoop en een concurrentievoordeel.