Top
  >  Lifestyle   >  Mijn ervaring met vliegtuigmaatschappij Vueling


Afgelopen weekend ben ik naar het Spaanse plaatsje La Coruna geweest. Normaal vlieg ik altijd met Nederlandse vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia, maar deze keer ben ik met de Spaanse maatschappij Vueling gegaan.

Eerlijk gezegd had ik erg nog nooit over gehoord, maar het schijnt een redelijk grote maatschappij te zijn die in een korte tijd enorm is gegroeid. Vueling bestaat sinds 2004, beschikt over 59 vliegtuigen en vliegt naar 77 bestemmingen. De maatschappij wil zich onderscheiden met een uitstekende service en concurrerende prijzen.  Of Vueling een aanrader is, heb ik voor jullie getest!

De vlucht

De vlucht heb ik wel als prettig ervaren. Er waren geen vertraging en het toestel vertrok iedere keer op tijd. De landingen waren ook steeds erg zacht. Erg nadelig was de overstap. Ik kon niet rechtstreeks naar La Coruna vliegen, waardoor ik moest overstappen op Barcelona. De reis heeft mij door 4 uur vliegen en 3 uur wachten, 7 uur gekost. Voor een bestemming als Spanje vind ik dit veel te lang.  Doordat de reis maar 3 dagen duurde, heb ik ook 4 keer moeten vliegen in 1 weekend.

Toestellen

Vueling beschikt over Airbussen A-320. Volgens de maatschappij zijn dit veilige, comfortabele en milieuvriendelijke toestellen die over de allernieuwste technologie beschikken. Naar mijn idee waren de toestellen wel prima voor een korte vlucht. Tijdens de reis moet je zelf voor vermaak zorgen, want er zijn geen tv-schermpjes of radio’s aanwezig. Dit misschien een overbodige luxe, maar veel budgetmaatschappijen hebben dit wel. Daarnaast was de beenruimte bij sommige vluchten rampzalig. Bij een aantal vluchten had ik genoeg beenruimte, maar van Spanje naar Nederland, heb ik heel de vlucht in elkaar gevouwen gezeten. Gezien ik een gemiddelde lengte van 1,73  meter heb, is er dus echt te weinig beenruimte.  Je kunt echter wel tegen een betaling van 7 euro meer ruimte krijgen.

Service

De stewards en stewardessen zijn vriendelijk en behulpzaam. Helaas is al het personeel Spaans. Dit is natuurlijk geen probleem, maar het is wel vervelend dat ze nauwelijks Engels spreken. Ook de informatie vanuit de cockpit werd vaak alleen in het Spaans verteld. En als het in het Engels werd gedaan, dan kon je het bijna niet verstaan.

Over de service van Vueling kan ik verder niet veel zeggen. De vluchten zijn allemaal soepel  verlopen, waardoor ik niet weet hoe zij handelen bij vertragingen of andere problemen. Ondanks kleine minpunten, was de service verder wel in orde.

Eindoordeel Vueling

Kortom, Vueling is een prima low-budget maatschappij voor korte vluchten. Er zijn wat minpunten aan te merken, maar over het algemeen is het een goede maatschappij. Als ik een uurtje zou moeten vliegen, zal ik misschien wel nog een keer met Vueling gaan. Als ik 3 uur lang in een vliegtuig moet zitten, kies ik waarschijnlijk toch voor een andere maatschappij.