Top
  >  Lifestyle   >  Fleur de tuin op met bloemen


De eerste zonnestralen hebben zich laten zien, ’s morgens hoor je de vogels tjilpen en de natuur wordt steeds wat kleurrijker. Het is eindelijk weer lente! Het is de hoogste tijd om je tuin op te fleuren met mooie kleurrijke bloemen, planten en sierstruiken!

Na de winter zien tuinen er meestal erg deprimerend uit. De planten zijn dood, er hangen geen blaadjes meer aan de takken en er is geen kleur te bekennen. Nu de lente is aangebroken, kun je beginnen met het decoreren van de tuin. Hieronder lees je met welke bloemen en planten je de tuin kunt opvrolijken.

New Dawn

Iedereen heeft wel een muurtje of een saaie schutting in de tuin die best bedekt mag worden. Hier kun je de opklimplanten goed voor gebruiken. De New Dawn is een prachtige klimop met rozen die je niet heel vaak ziet. De klimop begint in juni met bloeien en vereist niet veel onderhoud.

Vlinderstruik


De bloemen aan de Vlinderstruik hebben een bepaalde aantrekkingskracht op vlinders waardoor er altijd vlinders rond de struik heen vliegen. De struik staat van juni tot september vol in de bloei. Met deze struik is het dan ook altijd lente in jouw tuin!

Petunia’s

Petunia’s zijn echte perkplanten maar worden ook vaak gebruikt om in een pot te zetten. Petunia’s zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, blauw, paars en rood. Je hebt van mei tot en met de vorst plezier van deze planten.

Camelia


De Camelia wordt, vanwege zijn afkomst, ook wel de Japanse Roos genoemd. Deze sierstruik is een echte vroegbloeier en brengt tijdens de koudere maanden al lente in de tuin. Van deze struik zal je meerdere jaren plezier hebben, want hij kan de winter doorstaan.

Violen

Violen liggen iedere lente volop in het tuincentrum. Deze plantjes blijven ideaal om de tuin mee te decoreren. De violen zijn verkrijgbaar in heel veel vrolijke kleuren en ze vragen niet veel onderhoud.

Fuschia


De Fuschia is typisch een plant die nooit uit de gratie raakt. Logisch, want aan deze roodkleurige plant zitten prachtige bloemen. Er zijn wel meer dan 100 verschillende soorten van deze uitbundige bloeier.

Clematis

Er zijn veel verschillende soorten en kleuren Clematis. De planten zijn allemaal even mooi en kleurrijk.  De planten blijven in de winter groen en bloeien uitbundig in de lente.