Top
  >  Lifestyle   >  Flink afvallen? In déze gevallen wordt dat gewoon vergoed

Wanneer je wilt afvallen, is het mogelijk dat je al veel verschillende manieren hebt geprobeerd. Afvallen is niet makkelijk en soms is het dan ook fijn als je hier hulp of ondersteuning bij krijgt. In de meeste gevallen kost dit geld en daardoor is het niet voor iedereen mogelijk om de gewenste hulp in te schakelen. Toch zijn er ook een aantal gevallen die wel vergoed worden door je zorgverzekeraar als je wilt afvallen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Dieetadvies

Ten eerste is er de mogelijkheid om dieetadvies te krijgen als je wilt afvallen. Hierbij krijg je van een deskundige voorlichting over voeding met een medisch doel. In sommige gevallen kan afvallen dan ook een medisch doel hebben, wanneer je bijvoorbeeld dermate beperkt wordt in je dagelijks leven door overgewicht. Hierbij krijg je een persoonlijk advies, waarbij eerst jouw voedings- en bewegingsgewoonten in kaart worden gebracht. Wanneer je enkel een basisverzekering hebt, wordt er 3 uur dieetadvies per jaar vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wanneer je wilt dat er meer uren vergoed worden dan kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Een zorgverzekering vergelijken is hiervoor een handige manier om de juiste zorgverzekeraar en zorgverzekering te vinden die aan al jouw wensen en behoeften voldoet. 

Gecombineerd Leefstijl Interventieprogramma

Wanneer je kans hebt op gezondheidsrisico’s door overgewicht wordt er een een Gecombineerd Leefstijl Interventieprogramma (GLI) voorgeschreven. Tijdens dit programma leer je hoe je minder en beter kunt eten en meer kunt bewegen, zodat je een gezonde levensstijl krijgt. Minder eten is ingewikkelder dan het lijkt. Daarom is er ook ondersteuning op psychologische vlak bij dit programma om je gedrag ook daadwerkelijk te veranderen. Leefstijl, voeding en gedrag zijn de drie kern elementen bij leefstijlprogramma waar aan gewerkt zal worden. Dit programma wordt dan ook gedekt met je zorgverzekering. Je zult hierdoor immers minder gezondheidsrisico’s hebben en dus waarschijnlijk ook minder zorg in de toekomst nodig hebben. Wanneer je niet in aanmerking komt voor vergoeding van dit programma met je basisverzekering, dan kun je bij sommige zorgverzekeraars hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. 

Kortom, wanneer je flink wilt afvallen zijn er ook mogelijkheden waarbij begeleiding hierin vergoed wordt. Hierbij kun je dieetadvies krijgen of het Gecombineerd Leefstijl Interventieprogramma volgen. Wanneer dit niet in je basispakket valt, kun je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Door een zorgverzekering te vergelijken, kom je erachter welke zorgverzekering het beste bij jou behoeften past.