Top
  >  Eten & Drinken   >  Groene thee tegen kwaaltjes


Veel mensen drinken heel de dag door groene thee. Dit doen ze vaak niet omdat ze het zo lekker vinden, maar omdat het schijnt te werken tegen allerlei kwaaltjes.

Hoge cholesterol, slechte weerstand, een stinkende adem en nog veel meer. Groene thee lijkt overal de oplossing tegen te bieden. Althans, dat wordt beweerd door mensen en sommige wetenschappers. Maar voor welke kwaaltjes zou groene thee allemaal goed zijn?

Slechte adem

Wetenschappers van het Israëlische Institute of Technology hebben ontdekt dat groene thee goed is voor een slechte adem. De antioxidanten en polyfenolen, zouden effect hebben op de mondgezondheid. Dagelijks een paar kopjes groene thee, werken dan ook goed tegen een stinkende adem.

Slechte weerstand

Groene thee heeft een antioxidatieve werking en vangt vrije radicalen. Groene thee bevat EGCG en dit houdt bacteriën, ziektes en ontstekingen op afstand. De antioxidant zorgt voor een sterk afweer systeem en voor een goede weerstand.

Acne

Groene thee goed schijnt goed te zijn voor een stralende huid. Een Amerikaans onderzoek van de Academie voor Dermatologie beweert dat thee even goed werkt tegen acne als benzolperoxyde, één van de belangrijkste acne bestrijdende producten. Dit geldt echter voor alle soorten thee, met groene thee in het bijzonder.

Hoge cholesterol

Groene thee zou op allerlei manieren helend werken. Zo zou het ook je cholesterol iets verlagen. Dit blijkt uit 20 onderzoeken van Western University of Health Sciences in het Amerikaanse Pomona onder 1.415 mensen. Proefpersonen die groene thee dronken, bleken minder cholesterol te hebben dan personen die geen groene thee consumeerden.

Hoge bloeddruk

Groene thee werkt volgens sommige bloeddrukverlagend. Het zou samenklontering helpen te voorkomen en over bloeddrukverlagende eigenschappen beschikken. Uit een Taiwanees onderzoek blijkt dat de bloeddruk met 46 procent verlaagd wordt, wanneer je ongeveer 4 koppen groene thee per dag drinkt. Fabel of feit? Dat is nogal onduidelijk. Een ander onderzoek heeft namelijk weer aangetoond dat de cafeïne in thee juist voor een hogere bloeddruk zorgt.

Geen wondermiddel

Zoals je hebt gelezen, is het goed voor je om dagelijks een paar koppen groene thee te drinken.  Groene thee biedt geen garantie tot een perfecte gezondheid en uiterlijk. Een gezonde leefstijl, beweging en evenwichtige voeding blijven natuurlijk het belangrijkste.