Top
  >  Algemeen   >  Grootste miskopen voor Kerst


Tijdens de periode van de feestdagen is het elk jaar weer een moeilijke opgave om presentjes voor elkaar uit te kiezen. Dit probleem overkomt vrouwen net zo goed als mannen. Heel veel cadeautjes worden namelijk als grote miskopen voor Kerst beschouwd.

De meeste dames weten inmiddels wel of hun partner een cadeauheld is of niet. Helaas slaan mannen vaak de plank mis als het om het uitkiezen gaat en hier komt waarschijnlijk ook geen verandering in. Toch maken vrouwen ook enorme fouten tijdens het winkelen voor kerstgeschenken. Dit is gebleken uit een onderzoek naar de grootste miskopen voor Kerst onder 2.000 koppels.

Het koopgedrag zorgt tijdens de feestdagen in ieder geval voor een hoop spanning in relaties. Beide partijen worden namelijk flink teleurgesteld tijdens het openen van een kerstcadeau. Vrouwen vragen zich af waarom hun partner in hemelsnaam die afschuwelijke lingerie heeft gekocht. Terwijl mannen niet kunnen begrijpen waarom hij nieuwe schoenen moet.

De heren hebben wel het beste excuus als hun gekozen presentje niet in de smaak valt. Zij hebben nou eenmaal een grote hekel aan shoppen. Voor de dames ligt dat aan de andere kant toch even een stuk gevoeliger. Gelukkig denkt 80 procent van de deelnemers wel dat hun partner oprechte pogingen onderneemt om een kerstcadeau uit te zoeken.

Oplossing

Als jij ook met je handen in het haar zit, dan is er een gemakkelijke oplossing. Je kunt namelijk een praktisch lijstje opstellen met keuzemogelijkheden die nooit verkeerd kunnen zijn. Daarnaast worden mannen volgens het onderzoek nog het meest blij van een cadeaubon. Zo kunnen ze lekker zelf op pad naar hun favoriete winkel en zich weer als een kind in een speelgoedwinkel voelen.

De top 10 van grootste miskopen voor kerst

Gekocht door mannen:

 1. Ondergoed in een verkeerde maat of kleur
 2. Verkeerd merk verzorgingsproduct
 3. Onaangename geur van parfum
 4. Keukenspullen
 5. Goedkope juwelen
 6. Verkeerde smaak chocolade
 7. Verkeerde maat schoenen
 8. Stofzuiger
 9. Verkeerde soort bloemen
 10. Sportkleding

Gekocht door vrouwen:

 1. Kleren die hij niet aan wil
 2. Goedkope gadgets
 3. Mannentas
 4. Schoenen die hij niet nodig heeft
 5. Juwelen
 6. Chocolade
 7. Uit eten gaan
 8. Aftershave die nog in de kast staat
 9. Ingelijste foto
 10. Knuffelbeer die hij te kinderlijk vindt