Top
  >  Mode & Beauty   >  Haarverlies bij vrouwen door stress

vrouw stress
Steeds meer vrouwen lijden aan haarverlies. De constante druk om perfect te zijn en de stress van het leven zorgen voor haarverlies.

Ongeveer 37 procent van de vrouwen boven de 25 jaar heeft last van haarverlies, blijkt uit een onderzoek onder 3000 vrouwen. De constante druk om slank te blijven zorgt ervoor dat vrouwen minder goed eten. Hierdoor krijgen vrouwen niet genoeg voedingsstoffen binnen, waardoor het haar dunner wordt en het vervolgens kan uitvallen.

Bijna elke van de 3000 ondervraagde vrouwen heeft problemen met het dunner wordend haar. Veel vrouwen hebben het idee dat haarverlies iets is wat alleen gebeurt bij vrouwen die op leeftijd zijn en schamen zich hier dan ook voor.

Daarnaast wordt door de druk uit de maatschappij het haarverlies bij vrouwen versneld. Het leven van vrouwen is stressvoller geworden en schoonheid spelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Het verliezen van het haar levert daarom ook veel stress op en door deze extra stress valt het haar nog sneller uit.